Sós, ropogós nass: süssünk sajtos csigát!
Könnyű elkészíteni, kiadós, nagyon finom, ropogós.
Hozzávalók a tésztához
25 dkg margarin
50 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál só
1 kis dobozos tejföl
2 tojás
Hozzávalók a töltelékhez
20 dkg lágy margarin
20 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
1 kávéskanál só
Elkészítés
A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, három cipóra osztjuk. A krém hozzávalóit kikeverjük. A cipókat egyenként kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, megkenjük a sajtos krémmel, majd szorosan feltekerjük.
A roládot felszeleteljük (kb. 1 centi vastagságúra), és előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára sütjük. Sütési idő: 20-30 perc. Figyelni kell sütés közben, mert hamar megpirul.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.