Sós, ropogós nass: süssünk sajtos csigát!

Könnyű elkészíteni, kiadós, nagyon finom, ropogós.

Hozzávalók a tésztához

25 dkg margarin

50 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

1 kávéskanál só

1 kis dobozos tejföl

2 tojás

Hozzávalók a töltelékhez

20 dkg lágy margarin

20 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)

1 kávéskanál só

Elkészítés

A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, három cipóra osztjuk. A krém hozzávalóit kikeverjük. A cipókat egyenként kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, megkenjük a sajtos krémmel, majd szorosan feltekerjük.

A roládot felszeleteljük (kb. 1 centi vastagságúra), és előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára sütjük. Sütési idő: 20-30 perc. Figyelni kell sütés közben, mert hamar megpirul.

Gasztrostúdió György Ottilia receptje

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × négy =

hirdetés