Jobb, mint a bolti: süssünk sós kekszet!

hirdetés

hirdetés

Ropogós sós keksz

Sokféle sós keksz kapható az üzletekben, így sokaknak az eszébe sem jut, hogy változatos ízesítéssel maga is megsüthetné, pedig érdemes vele kísérletezni. Alaprecept ropogós sós kekszhez.

Hozzávalók

25 dkg liszt

120 ml tej

30 ml olívaolaj

1 teáskanál só

1 kávéskanál cukor

12 g friss élesztő

szezámmag vagy lenmag

1 tojás

Elkészítés

A tejet a cukorral megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd félretesszük. A lisztet tálba öntjók, a felfutott élesztőt ráöntjük, kicsit összekeverjük, majd mehet bele az olívaolaj, s végül a só. Ruganyos tésztát gyúrunk, majd letakarjuk és másfél órát kelesztjük.

Miután megkelt a tészta, két részre osztjuk és sütőpapírral bélelt vagy kivajazott sütőlapon vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Keksz- vagy derelyevágóval négyzetekre, vagy kis téglalapokra vágjuk, megkenjük tojással, villával alaposan megszurkáljuk, végül megszórjuk sóval, len- vagy szezámmaggal, esetleg mákkal, köménymaggal (tetszés szerint lehet kísérletezni).

Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.

GasztrostúdióGyörgy Ottília

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás