Friss, ropogós szezámmagos kifli

Könnyen elkészíthető kiadós sörkorcsolya. Len- vagy köménymaggal is megszórhatjuk.

Hozzávalók

5 dkg élesztő

1 kávéskanál cukor

1 evőkanál só

1 kg liszt

2 dl étolaj

3 dl tej

5 dkg vaj vagy margarin

Szóráshoz

szezámmag

1 tojás

Elkészítés

A lisztet, a sót az étolajat összekeverjük. Az élesztőt a cukorral, kevés liszttel és 1 dl tejjel felfuttatjuk. A felfutott élesztős masszát összegyúrjuk a lisztes, sós, olajos keverékkel, és a maradék 2 dl tejjel. Kellemesen lágy tésztát kapunk.

Letakarva langyos helyen kelesztjük bő fél óráig. Ha megkelt, 8 cipóra osztjuk. A cipókat nagyjából fél centi vastag kör alakra nyújtjuk, majd nyolc cikkelyre vágjuk. A cikkelyek szélesebbik felére késhegynyi vajat teszünk, majd feltekerjük.

Az így kapott kiflik tetejét megkenjük a felvert tojással és beleforgatjuk a szezámmagba. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük – sütési idő kb. 20 perc.

GasztrostúdióLászló Anna receptje

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 11 =

hirdetés