Friss, ropogós szezámmagos kifli
Könnyen elkészíthető kiadós sörkorcsolya. Len- vagy köménymaggal is megszórhatjuk.
Hozzávalók
5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál só
1 kg liszt
2 dl étolaj
3 dl tej
5 dkg vaj vagy margarin
Szóráshoz
szezámmag
1 tojás
Elkészítés
A lisztet, a sót az étolajat összekeverjük. Az élesztőt a cukorral, kevés liszttel és 1 dl tejjel felfuttatjuk. A felfutott élesztős masszát összegyúrjuk a lisztes, sós, olajos keverékkel, és a maradék 2 dl tejjel. Kellemesen lágy tésztát kapunk.
Letakarva langyos helyen kelesztjük bő fél óráig. Ha megkelt, 8 cipóra osztjuk. A cipókat nagyjából fél centi vastag kör alakra nyújtjuk, majd nyolc cikkelyre vágjuk. A cikkelyek szélesebbik felére késhegynyi vajat teszünk, majd feltekerjük.
Az így kapott kiflik tetejét megkenjük a felvert tojással és beleforgatjuk a szezámmagba. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük – sütési idő kb. 20 perc.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.