A gyerekek kedvence: finom tejszelet

Mivel kép lapot kell hozzá sütni, nem tartozik a leggyorsabban összedobható édességek közé, de érdemes elkészíteni, legalább ünnepnapokra, mivel nagyon finom. Íze a népszerű tejszeletre emlékeztet, a gyerekek (is) imádják.

Hozzávalók

A tésztához

6 tojás (különválasztva a sárgája és a fehérje), 2 evőkanál víz, 10 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 10 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor.

A krémhez

2 csomag csokoládés pudingpor, 6 dl tej, 25 dkg cukor, 15 dkg margarin, 3 dl tejszín

A mázhoz

10 dkg étcsokoládé

1 kanál olaj

Elkészítés

A tészta hozzávalóit a tojásfehérje kivételével összekeverjük, végül a 6 tojásfehérje felvert habját óvatosan belekeverjük. 2 lapot sütünk belőle (lehetőleg sütőpapírral), 180 fokon. Kb. 20-30 perc alatt kész.

A krémhez a pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd a kikavart margarint a kihűlt pudinghoz adjuk. A tejszínt felverjük. Az egyik lapra rákenjük a pudingos krémet, majd arra a tejszínhabot, végül a másik barna lappal befedjük.

A gőz fölött felolvasztott csokival bevonjuk.

 

GasztrostúdióGyörgy Ottilia receptje

 

Ajánló

Tejszínhabbal töltött csokis szuflé tekercs
Lisztmentes édesség

Créme caramel
Karamellöntetes krémpuding

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × öt =

hirdetés