Gesztenyés hókifli élesztő, tojás nélkül

Ahány ház, annyi szokás… Gesztenyés hókiflihez ezt a receptet használjuk. Hagyományos gesztenyemasszával töltjük meg, a töltelékhez nem szükséges tejszínt, cukrot stb. adni. Szerintünk tökéletes.

Hozzávalók kb. 30 darabhoz

Tésztához

20 dkg finomliszt

12,5 dkg felkockázott hideg vaj

8 dkg cukor (vagy sütésre is alkalmas édesítő)

4 ek natúr görögjoghurt

1 tasak vaníliás cukor

csipetnyi só

1/2 alaposan megmosott citrom vagy biocitrom reszelt héja (vagy

Töltelékhez

25 dkg mirelit gesztenyemassza

Elkészítés

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. 

A tésztát konyhai robotgéppel a legegyszerűbb összeállítani, a hozzávalókat tegyük a gépbe és keverjük, amíg össze nem áll. Kézzel is dolgozhatunk: a lisztet halmozzuk a munkafelületre, a vajat morzsoljuk össze a liszttel, ezután adhatjuk hozzá a cukrokat, a sót, a joghurtot. Gyúrjuk alaposan össze. Jól formázható, ruganyos tésztát kapunk. A tésztát legalább 1-2 óráig tartsuk a hűtőben.

A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk 2-3 milliméter vastagságúra, majd 4-5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval (vagy egy vizespohár szájával) vágjunk belőle köröket.

A felengedett gesztenyemasszából csippentsünk kb. mokkáskanálnyi mennyiségeket, és helyezzük a kiszaggatott tésztára. Ezután tekerjük fel úgy, hogy a tészta vége a kifli alsó részére essen, így biztosan nem fognak a hókiflik sütés közben kinyílni. Formázzunk kis kifliket belőlük, sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsire.

Előmelegített sütőben, 170-es hőfokon süssük kb. 25 percig. Ha kap egy kis színt, már ki is vehetjük. Amíg forró, szórjuk meg a hókifliket porcukorral.

 

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + tizenkilenc =

hirdetés