Gizike megcsinálta!

Gizike stramm csaj; szívesen nekilát még egy összetettebb IKEA bútor összeszerelésének is, ha úgy jön ki a lépés (értsd: a család férfitagjai hangulatilag nem érnek rá barkácsolni). Mesterien bánik a kalapáccsal, nagyjából nyolcéves kora óta tisztában van azzal, hogy mire való a csavarhúzó, és nem jön zavarba a dübel szó hallatán sem.

Ennek megfelelően a nyárinak mondott tavaszi óraátállítás sem tűnt számára nagy kihívásnak. A lakásban már csak két falióra ketyeg régimódian, rendes mutatókkal, a többi rádióvezérelt óraszerkezet magától átállt vasárnap hajnali kettőről három órára.

Hétfő reggel az irodában is átforgatta az íróasztala fölé biggyesztett hagyományőrző szerkezetet, hogy szépen, pontosan mutassa, mikor van ebédszünet, mikor jár le a munkaidő. Már el is feledkezett a félperces reggeli kitérőről, amikor 11 körül kopogás verte fel a csendet.

– Szabad? – szólalt meg az ajtó mögött egy férfi, majd abban a minutumban betoppant az irodába két megtermett szaki. A cég karbantartói, akik többnyire párban járnak. Egyikük kezeslábast viselt, Gizike igyekezett diszkréten végigmérni, nem látott még ennyi szerszámot mozgó emberen. Tele voltak a zsebei mindenfélével… Mit akarnak vajon? Csak nem szétbontani a közfalat, húsvét előtt? – morfondírozott.

– Jöttünk átállítani az órát! – közölték a munkások, és már keresték is az objektumot a falon. – De hát ez…de hát ez…már át van állítva…! – és őszinte döbbenettel néztek Gizikére. Mintha lett volna a csodálkozó tekintetekben némi csodálat is. Nő létére képes volt levenni a falról az órát?! Nem volt rest tekerni rajta egyet?!

Gizike kissé kényelmetlenül érezte magát, a reakciók miatt úgy érezte, olyasmibe ütötte az orrát, amihez semmi köze. Mindenesetre megköszönte a segítséget.

– Keziccsókolom! Keziccsókolom!

Gizikének soha nem volt még része ilyen hangos elismerésben…

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − kilenc =

hirdetés