Gnocchi sajtos-tejszínes spenótmártással

A gnocchi önmagában is ízletes tésztaétel, de a spenótmártás nagyon jól illik hozzá,  így tartalmasabb, laktatóbb is.

Hozzávalók a gnoccihoz

Az olaszok parmezánnal dúsítják a tésztát – a sajt elhagyható

70 dkg közepes óburgonya

20 dkg liszt

7 dkg frissen reszelt parmezán

1 egész tojás

késhegynyi só

csipetnyi bors

 

Mártáshoz

400 g mirelit spenót (aprított, de a püré változat is jó hozzá)

10 dkg tejszínes tömlős sajt

2 dl főzőtejszín

1 ek olívaolaj

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

só, bors ízlés szerint

Fotó: Ricette di patate

 

Elkészítés

Gnocchi

A megmosott burgonyát sós vízben héjastól főzzük puhára.

Hámozzuk meg még melegen, majd burgonyanyomóval törjük pépessé.

Adjuk hozzá az egész tojást tojást, a lisztet és a sót, majd gyúrjuk közepesen kemény tésztává.

Lisztezett felületen nyújtsuk kb. 1 centi vastagra, vágjunk belőle 1-1,5 centis csíkokat, sodorjuk át, hogy gömbölydedek legyenek, majd kockázzuk fel. Villával nyomkodjuk meg. Főzés előtt hagyjuk kis ideig pihenni.

Sós forró vízben főzzük ki több részletben. Ha a tészta felemelkedik a víz felszínére, szűrőkanállal szedjük enyhén olajozott serpenyőbe. Kissé pirítsuk meg.

Mártás

A spenótot kiolvasztjuk. 

Kevés olívaolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot és hozzákeverjük a tejszínt. Hozzáadjuk a tömlős sajtot és addig főzzük, amíg elolvas benne. Sózzuk, borsozzuk.

A gnocchit tányérba szedjük, rákanalazzuk a mártást és reszelt parmezánt szórunk rá (más sajttal is jó).

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 2 =

hirdetés