Görög saláta tzatzikis pirítóssal

Két klasszikus görög étel, jól megférnek egymás mellett a tányéron. Nem csak a szívbarát mediterrán étrendet követőknek és vegetáriánusoknak ajánljuk – ízletes, könnyű vacsora nyáron.

Hozzávalók a görög salátához

1 kígyóuborka

2 közepes lilahagyma

egy csomag zöld olajbogyó

egy csomag fekete olajbogyó

3 paradicsom

kb. 150 g feta sajt

kakukkfű

fél citrom leve

olíva olaj

Hozzávalók a tzatzikihez

2 kígyóuborka

1 egész fokhagyma

1 nagy doboz joghurt

só, fehér bors, kapor

 

Elkészítés

A tzatzikihez meghámozom az uborkákat, és a nagyobbik lyukon lereszelem. A joghurtot egy tálba öntöm, hozzákeverem a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, kaprot szórok bele. Kiszorítom az uborka levét és hozzáadom a joghurthoz, majd hűtőben pihentetem, míg elkészítem a salátát.

A kígyóuborkát megmosom, hosszában négybe vágom, majd kb. fél centi vastagra szeletelem, s egy tálba öntöm. A lilahagymákat is vastagabb szeletekre vágom, és a kétféle olajbogyóval, a felkockázott paradicsomokkal és a fetasajttal együtt hozzáadom az uborkához. Egy kevés olívaolajhoz hozzáadom a fél citrom levét és a kakukkfüvet, majd a salátához keverem.

A salátát tzatzikis pirított kenyérrel együtt tálalom.

Recept, fotók: Fazakas Hajnalka

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 20 =

hirdetés