Görög saláta

A görög saláta eredeti neve Horiateki (χωριάτικη), ami magyarul falusi salátát jelent. A görögöknél az egyszerűbb ételek közé tartozott. A könnyű, mediterrán ízvilágú saláta elmaradhatatlan összetevője a fetasajt és a olívabogyó.

Hozzávalók 4-6 személyre

4-5 db közepes paradicsom

1 kígyóuborka

2 közepes lilahagyma

kb. 12 dkg fetasajt (szeletben vagy felkockázva)

15-20 dkg olívabogyó (zöld és/vagy fekete)

Salátaöntethez

5-6 ek extra szűz olívaolaj

egy citrom kifacsart leve

csipetnyi fekete bors

1 tk bazsalikomlevél (friss fűszernövényből is elkészíthető)

1 mk szárított oreganó

 

Elkészítés

Kis tálkában keverjük alaposan össze az olívaolajat a citromlevet és az oreganót és a bazsalikomot. Felhasználás előtt érdemes pár óráig a hűtőben tartani, hogy összeérjenek az ízei.

A salátához az uborkát, a paradicsomot, és a lilahagymát szeleteljük vagy kockázzuk fel. Egy közepes tálban keverjük össze az egészet, adjuk hozzá a magozott olívabogyót, végül a felkockázott fetasajtot. (A sajtot a salátaöntetben megforgatva szeletben is tálalhatjuk a saláta mellé – ld. nyitókép.)

Öntsük rá a zöldségekre a salátaöntetet, majd forgassuk óvatosan össze az egészet és fogyasztásig tegyük a hűtőbe.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 1 =

hirdetés