Grissini | Olasz kenyérrudacskák tej, tojás, glutén nélkül
Mindenki a felelősségére süssön ilyet, ugyanis nem lehet abbahagyni, annyira finom! A tészta egyszerű kenyértészta, zsemle is készíthető belőle.
Hozzávalók
225 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
35 gramm Farmo LP Low Protein liszt
230 ml víz
2 evőkanál kukoricaolaj
2 evőkanál burgonyapehely
3 gramm só
kevés cukor
12 gramm friss élesztő
bio paradicsompüré
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A szokásos módon az élesztőt felfuttatom a kézmeleg vízben a cukorral. Míg dolgozik, a szárazanyagot bekeverem. Hozzáadom az élesztőt, majd robotgéppel elkezdtem dagasztani. Hozzáadom apránként a 2 evőkanál olajat is. Amikor már homogén a tészta, olajos kézzel gombóccá formázom, egészen addig, amíg elválik az edény falától. Letakarva 1 órát kelesztem.
Kelesztés után rizsliszttel leszórt nyújtólapon fél centi vastagra nyújtom. Megkenem a paradicsompürével, majd felcsíkozom. Egymásra hajtom és megcsavarom, majd leheletvékonyan lekenem olajjal.
A grissiniket sütőpapíros tepsire helyezem és 185 fokon előmelegített sütőben 25 percig sütöm.
Jó étvágyat!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.