Grissini | Olasz kenyérrudacskák tej, tojás, glutén nélkül

Mindenki a felelősségére süssön ilyet, ugyanis nem lehet abbahagyni, annyira finom! A tészta egyszerű kenyértészta, zsemle is készíthető belőle.

Hozzávalók

225 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt

35 gramm Farmo LP Low Protein liszt

230 ml víz

2 evőkanál kukoricaolaj

2 evőkanál burgonyapehely

3 gramm só

kevés cukor

12 gramm friss élesztő

bio paradicsompüré

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A szokásos módon az élesztőt felfuttatom a kézmeleg vízben a cukorral. Míg dolgozik, a szárazanyagot bekeverem. Hozzáadom az élesztőt, majd robotgéppel elkezdtem dagasztani. Hozzáadom apránként a 2 evőkanál olajat is. Amikor már homogén a tészta, olajos kézzel gombóccá formázom, egészen addig, amíg elválik az edény falától. Letakarva 1 órát kelesztem.

Kelesztés után rizsliszttel leszórt nyújtólapon fél centi vastagra nyújtom. Megkenem a paradicsompürével, majd felcsíkozom. Egymásra hajtom és megcsavarom, majd leheletvékonyan lekenem olajjal.

A grissiniket sütőpapíros tepsire helyezem és 185 fokon előmelegített sütőben 25 percig sütöm.

Jó étvágyat!

Malena konyhája

Malena konyhája >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 5 =

hirdetés