Grízes krémes – glutén-, tej- és tojásmentes recept

A kisebbik fiam tej- és tojásallergiás, neki szoktam készíteni azt a kakaós sütit, ami ehhez a krémeshez és tortaalapnak is jó. A piskóta állaga és íze olyan, mint a hagyományos kakaósé. Nagyon finom süti, érdemes elkészíteni!

Hozzávalók a tésztához

250 gramm Mester süteményliszt

150 gramm cukor

5 csapott evőkanál Tutti holland kakaópor

1 cs sütőpor

1 vaníliás cukor

csipet só

1 mk szódabikarbóna

6 ek napraforgó olaj

1,5 ek Burg ételecet

250 ml víz

A száraz összetevőket összekevertem, majd a folyékony összetevőket is. A kettőt összeöntöttem, simára kevertem, és egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntöttem. Sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben kb. 30 perc. Tűpróbával ellenőriztem.

hirdetés 

hirdetés 

Hozzávalók a krémhez

500 ml Joya mandulás rizstej

7 evőkanál rizsdara

1 vaníliás cukor

250 gramm Liga

140 gramm porcukor

A rizstejet felforraltam, hozzáadtam a darát és a vaníliás cukrot, ebből tejbegrízt főztem. Kevergetve kihűtöttem majd hűtőbe tettem, hogy jól kihűljön. A Ligát és a porcukrot összekevertem, majd hozzáadtam a grízhez, s jól kikevertem.

A piskótát kettévágtam, megtöltöttem a krém felével, rátettem a másik lapot, majd a krém másik felét rákentem. Elsimítottam, végül megszórtam keserű kakaóporral.

Fogyasztásig a hűtőben tárolom.

Recept, fotók: Hidi Marika Malena konyhája >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 13 =

hirdetés