Grízes krémes. Glutén-, tej- és tojásmentes recept
A piskóta állaga és íze olyan, mint a hagyományos kakaósé. Nagyon finom, érdemes elkészíteni!
Hozzávalók a tésztához
250 gramm Mester süteményliszt
150 gramm cukor
5 csapott evőkanál Tutti holland kakaópor
1 cs sütőpor
1 vaníliás cukor
csipet só
1 mk szódabikarbóna
6 ek napraforgó olaj
1,5 ek Burg ételecet
250 ml víz
A száraz összetevőket összekevertem, majd a folyékony összetevőket is. A kettőt összeöntöttem, simára kevertem, és egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntöttem. Sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben kb. 30 perc. Tűpróbával ellenőriztem.
Hozzávalók a krémhez
500 ml Joya mandulás rizstej
7 evőkanál rizsdara
1 vaníliás cukor
250 gramm Liga
140 gramm porcukor
A rizstejet felforraltam, hozzáadtam a darát és a vaníliás cukrot, ebből tejbegrízt főztem. Kevergetve kihűtöttem majd hűtőbe tettem, hogy jól kihűljön. A Ligát és a porcukrot összekevertem, majd hozzáadtam a grízhez, s jól kikevertem.
A piskótát kettévágtam, megtöltöttem a krém felével, rátettem a másik lapot, majd a krém másik felét rákentem. Elsimítottam, végül megszórtam keserű kakaóporral.
Fogyasztásig a hűtőben tárolom.
Recept, fotók: Hidi Marika Malena konyhája >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.