Mire ügyeljünk a gyerekszobában? | Harmóniateremtés Feng Shui-jal 9.

A gyerekszoba bizonyos életkor után egyaránt funkcionál háló- és dolgozószobaként, sőt, ha a gyerekek a barátaikat is itt fogadják, a nappali funkcióját is betölti. Lássuk a kialakításra, elrendezésre vonatkozó Feng Shui szabályokat!

Amennyiben megtehetjük, alakítsunk ki külön hálóhelyet és tanulószobát a gyermeknek. Ha nincs erre lehetőség, térelválasztó bútorral, paraván vagy függöny segítségével válasszunk le hálófülkét a gyerekszobában. Fontos, hogy elől – a szoba bejárati ajtajához viszonyítottan – az íróasztal legyen, beljebb pedig a gyerek alvóhelye, így ugyanis jobban tud a tanulásra koncentrálni, mint fordított esetben.

A tanulósarkot lehetőleg ne az ágy szomszédságában rendezzük be! Fotó: Home Designing

Jó megoldás lehet, ha szekrényből kinyitható ágyat szerzünk be, de csak akkor, ha minden reggel összecsukjuk, és este lefekvéskor nyitjuk ki. Ha nem így járunk el, s folyton nyitva van az ágy, a funkciók elkülönítése nem valósul meg a szobában.

Az ágy pontos elhelyezésének meghatározásában segít a hálószobáról szóló összeállítás. Speciális eset az emeletes ágy, ami Feng Shui szempontból nem szerencsés változat. Hierarchikus viszonyt teremt a testvérek közt, képletesen azt sugallja, hogy nincsenek egy szinten. Ez az elrendezés energetikailag sem kedvező, ráadásul azt a fontos szabályt is kénytelenek vagyunk felrúgni miatta, hogy az ágy három oldalról szabad – körbejárható – legyen.

Az emeletes ágy akkor sem ideális, ha az alsó rész íróasztalként funkcionál. A gyermekek íróasztalának elhelyezése előtt tanulmányozzuk a dolgozószobáról szóló összeállítást. A tanulás évei alatt a munka a tanulás, ezért nincs különbség az optimális munkavégzéshez szükséges energiák és a tanulás folyamatát segítő erők között.

Érdemes megemlíteni a tetőtérben elhelyezett gyermekszobát, amely a Feng Shui szabályai szerint cseppet sem ideális a fejlődő szervezet számára. A tetőtérben szabadon futó gerendák, a nem egységes belmagasság, az éles kiszögelések mind-mind sá (a csi, az éltető energia negatív formája) források. A tetőtér káros energiája elszívhatja a gyermek értékes energiáit.

A Feng Shui nagy ellensége: a tetőtér
Fotó: Bedruum

Felnőtteknél is ártalmas a tetőtérben való alvás vagy munkavégzés.

Nyitókép: digsdigs

 

Halzer Dorottya

Halzer Dorottya, okl. Feng Shui konzultáns

www.afengshui.hu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 3 =

hirdetés