10 perc, és kész: süssünk túrófánkot!

Nemcsak a farsangi időszakban vehetjük hasznát az egyszerűen s nagyon gyorsan elkészíthető túrófánk receptjének. Bármikor jól jöhet, amikor nincs sok időnk sütni. Házi baracklekvárral vagy cukros tejföllel tálalhatjuk. Nagy előnye, hogy nem kell keleszteni, gyúrni, csak kikeverni.

Hozzávalók

25 dkg túró

25 dkg liszt

1 kis pohár tejföl

2 tojás

1 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál cukor

csipetnyi só

1 citrom lereszelt héja

étolaj a sütéshez

Elkészítés

Keverjük össze alaposan a hozzávalókat egy tálban. Ha kész, máris süthetjük.

Hevítsük fel az olajat. Gyúrjunk kis gombócokat a túrós masszából, vagy formázás nélkül, evőkanállal – evőkanálnyi mennyiséget -adagoljunk a forró olajba. Többször megforgatva süssük aranybarnára, majd forgassuk meg vaníliás cukorral elkevert porcukorban.

Kiadós édesség, hidegen is fogyasztható.

Fotó: Cooking Classy

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 − 1 =

hirdetés