10 perc, és kész: süssünk túrófánkot!

hirdetés

hirdetés

Nemcsak a farsangi időszakban vehetjük hasznát az egyszerűen s nagyon gyorsan elkészíthető túrófánk receptjének. Bármikor jól jöhet, amikor nincs sok időnk sütni. Házi baracklekvárral vagy cukros tejföllel tálalhatjuk. Nagy előnye, hogy nem kell keleszteni, gyúrni, csak kikeverni.

Hozzávalók

25 dkg túró

25 dkg liszt

1 kis pohár tejföl

2 tojás

1 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál cukor

csipetnyi só

1 citrom lereszelt héja

étolaj a sütéshez

Elkészítés

Keverjük össze alaposan a hozzávalókat egy tálban. Ha kész, máris süthetjük.

Hevítsük fel az olajat. Gyúrjunk kis gombócokat a túrós masszából, vagy formázás nélkül, evőkanállal – evőkanálnyi mennyiséget -adagoljunk a forró olajba. Többször megforgatva süssük aranybarnára, majd forgassuk meg vaníliás cukorral elkevert porcukorban.

Kiadós édesség, hidegen is fogyasztható.

Fotó: Cooking Classy

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás