Gyorsan finomat: reszelt almás muffin

Pár perc alatt kikeverhető. A tésztába kevert reszelt alma miatt a tésztája puha, zaftos. Másnapra sem szárad ki. Iskolásoknak tízóraira is elkészíthetjük.

Hozzávalók 12 muffinhoz

3 egész tojás

1 kisdobozos natúr görög joghurt

5 dkg olvasztott vaj

fél csomag sütőpor

csipetnyi só

fél tasak vaníliás cukor (vagy kevés vaníliakivonat)

fél citrom kifacsart leve (vagy reszelt citromhéj)

kb. 8 dkg porcukor (vagy ezzel egyenértékű édesítőszer, 3-4 ek méz)

3 közepes meghámozott reszelt alma

1 tk fahéj

15 dkg rizsliszt

5 dkg búza finomliszt

(20 dkg rizsliszttel, vagy 20 dkg búzaliszttel is elkészíthető)

almasmuffin

Elkészítés

A száraz összetevőket – liszt, sütőpor, fahéj, só, citromhéj – alaposan keverjük össze. A folyékony összetevőket egy másik tálban elegyítsük: verjük fel a tojásokat, keverjük hozzá a joghurtot, az olvasztott vajat, a cukrot (mézet v. édesítőt), a citromlevet. Keverjük hozzá a lisztet és a reszelt almát.

Kanalazzuk a muffinpapírral bélelt muffin formákba (3/4-ig töltsük a mélyedéseket), és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × öt =

hirdetés