Gyorsan finomat: reszelt almás muffin
Pár perc alatt kikeverhető. A tésztába kevert reszelt alma miatt a tésztája puha, zaftos. Másnapra sem szárad ki. Iskolásoknak tízóraira is elkészíthetjük.
Hozzávalók 12 muffinhoz
3 egész tojás
1 kisdobozos natúr görög joghurt
5 dkg olvasztott vaj
fél csomag sütőpor
csipetnyi só
fél tasak vaníliás cukor (vagy kevés vaníliakivonat)
fél citrom kifacsart leve (vagy reszelt citromhéj)
kb. 8 dkg porcukor (vagy ezzel egyenértékű édesítőszer, 3-4 ek méz)
3 közepes meghámozott reszelt alma
1 tk fahéj
15 dkg rizsliszt
5 dkg búza finomliszt
(20 dkg rizsliszttel, vagy 20 dkg búzaliszttel is elkészíthető)
Elkészítés
A száraz összetevőket – liszt, sütőpor, fahéj, só, citromhéj – alaposan keverjük össze. A folyékony összetevőket egy másik tálban elegyítsük: verjük fel a tojásokat, keverjük hozzá a joghurtot, az olvasztott vajat, a cukrot (mézet v. édesítőt), a citromlevet. Keverjük hozzá a lisztet és a reszelt almát.
Kanalazzuk a muffinpapírral bélelt muffin formákba (3/4-ig töltsük a mélyedéseket), és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig.
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.