Gyorsan finomat: sajtos párna réteslapból
Gyorsan, könnyen elkészíthető finomság.
Hozzávalók 16 darabhoz
1 Szarvasi Mozzarella sajt
100 g feta sajt
100 g natúr sajtkrém
4 rétes lap
kevés liszt és víz
olaj a sütéshez
Elkészítés
A mozzarellát és a fetasajtot reszeljük le, és keverjük össze a sajtkrémmel.
Egy tiszta konyharuhát nedvesítsünk be, és tegyük rá a réteslapokra, mindig arra, amelyiket éppen nem használjuk.
A felpuhított réteslapokat terítsük szét, vágjuk négy egyenlő szélességű csíkra.
A lisztet és a vizet keverjük össze (ragacsos masszát kapunk).
A réteslap alsó részére tegyünk egy kisebb evőkanálnyi sajttölteléket. Hajtsunk rajta egyet úgy, hogy háromszög formát kapjunk, majd folytassuk a hajtogatást, tartva a háromszög formát.
A végén ragasszuk össze a tésztát a ragacsos masszával.
A megtöltött sajtos párnákat forró olajban süssük aranysárgára. Nem kell sokáig sütni, ügyeljünk arra, hogy ne nyíljanak szét!
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Receptajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.