Gyümölcsrizs barackpürével, friss málnával

Megkapó látvány! Rizspuding extra gyümölcstartalommal – más néven gyümölcsrizs. Györgyi citromnádat is használt ízesítéshez. Citromnád – vagy thai citromfű – ázsiai élelmiszer-alapanyagokat forgalmazó üzletekben beszerezhető; a növényt sok ázsiai étel ízesítéséhez használják, a növény szárát és leveleit felhasználva. Kellemes aromát ad az ételenek, citromos, leheletnyi rózsaillattal. Természetesen enélkül is elkészíthető ez a pohárdesszert!

Hozzávalók

1 bögre jázmin rizs

4-5 ek cukor vagy édesítő

8 dl tej

1 szál citromnád (opcionális)

1/2 citrom reszel héja

 

60 dkg sárgabarack

cukor ízlés szerint

1 szál citromnád (opcionális)

1/2 citrom leve

1 púpos tk étkezési keményítő

 

1 nagy marék málna

pár szem málna és barack a díszítéshez

Elkészítés

A rizst puhára főzzük a cukorral, citromhéjjal, citromháddal ízesített tejben. Ha a rizs félig megpuhult, kikapcsolhatjuk a tűzhelyet, fedő alatt hagyjuk teljesen megpuhulni.

A barackokat magozzuk ki, kockázzuk fel és tegyük egy lábasba. Adjuk hozzá a cukrot, a behasogatott citromnádat és a citromlevet. Forraljuk fel, főzzük kb. 3 percig, majd adjuk hozzá a kevés vízzel kikevert keményítőt. Forraljuk össze, ha citromnádat is használtunk, távolítsuk el, majd ezután turmixoljuk le (botmixerrel is pépesíthető). 

Ezután jöhet a rétegezés, kanalazzuk poharakba a rizst és a barackpürét. Szórjunk bele pár szem málnát, és fogyasztás előtt hűtsük le.

A pohárdesszert barackszeletekkel, málnával, mentával díszíthető.

 

Hasonló recept Györgyi gasztroblogján >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − egy =

hirdetés