Habkönnyű brownie eperrel

 

Brownie eperrel. Tökéletes.

Hozzávalók (kisebb tepsihez)

3 egész tojás

15 dkg vaj felkockázva

15 dkg apróra tördeld étcsoki (legalább 75%-os kakaótartalmú)

2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor (20-22%-os kakaótartalmú)

15 dkg porcukor

5 dkg liszt

késhegynyi sütőpor

bögrényi negyedelt eper

Elkészítés

Az apróra tördelt étcsokit és a felkockázott vajat tegyük egy kisebb keverőtálba és vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük egyneművé.

Szitáljuk hozzá a kakaóport és keverjük alaposan össze csomómentesre. Tegyük félre.

Az egész tojásokat tegyük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és habverővel verjük kemény habbá. A brownie könnyűségének a kemény hab a titka, majd’ olyan állagú legyen, mintha cukormázat készítenénk tojásfehérjéből. 

A felvert tojásokhoz adjuk hozzá a vajas-étcsokis-kakaós masszát és keverőlapáttal finom mozdulatokkal elegyítsük össze. Végül szitáljuk hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és keverjük csomómentesre.

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, nyomkodjuk bele a negyedelt epreket, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon – légkeverőn – süssük 20-25 percig.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 5 =

hirdetés