Gyönyörű hajfonatok. Hatvan fonott hajviselet. Könyvajánló

Varázslatosak és káprázatosak, bájosak és aranyosak, ünnepélyesek és mutatósak, praktikusak és tartósak, saját fejen is elkészíthetők, szélnél is sebesebben megfonhatók, hosszú és dús hajhoz, vékony szálú és rövidebb hajhoz is alkalmasak – olvasható a Corvina Kiadó gondozásában megjelent Hajfonás c. album ismertetőjében.

hajfonas_megjelentFinnország legkedveltebb hajfonatkészítője, Jenni Petänen, három kislány édesanyja, ebben a könyvben összegyűjtötte a legeslegszebb és legeslegravaszabb copfokat és fonással készülő frizurákat, a legjobb ötleteket és aranyat érő tanácsokat. A Hajfonás a pontos útmutatásokkal és Laura Mendelin fényképeivel 60 fonott hajviseletet mutat be: a hat alapvető fonási technikát kombinálva létrehozhatunk egészen bonyolult frizurákat is. Fonatról fonatra gyarapodik a tudásunk, és válik egyre ügyesebbé a kezünk.

– A hajfonás művészetét bárki meg tudja tanulni. Semmi másról nincs szó, mint hat alapvető fonási eljárásról, amelyeket aztán elkezdhetünk kombinálni és módosíthatni. (…) Ebben a könyvben összegyűjtöttem az alapvető fonási eljárásokat, a fortélyokat, új ötleteket és a saját kedvenc frizuráimat. Bár az internet ontja a fonatokat és frizurákat, az alapfonatokat és a világos utasításokat megtalálni bonyolult és időigényes lehet – írja a szerző a kötet előszavában.

A tartalomból

A kötetben az alábbi fonatokat találjuk meg készítési ismertetővel, fázisfotókkal: francia, holland, félfrancia, halszálka, kötélszerű, vízesésszerű fonatok. (Variációk: franciából halszálka, halszálkakonty, ferde francia fonat, félholland pánt.)

Szív alakú, négyes szalagos fonatok, halszálkamintás lófarok, ringlispíl-fonat, francia halszálkafonat, csavart vízesés, viking fonat, lófarok vízesésszerű csavart fonat.

Tartós 3D fonat, balettkonty, minifonatok sisak alá, fonat úszáshoz, kirándulófonatok. Dupla virágkonty, nyílhegy alakú fonat, létrafonatos frizura, ötös szalagos fonat tincsenként fonva, rozettafonat, keresztben áthúzott fonat. Láncszerű lófarok, kígyófonat, buborékfonat, homlokfonat. Kis csavart fonatok, csavart konty, hamis halszálkafonat, sellőfonat, masnifonat.

Cím: Jenni Petänen – Laura Mendelin: Hajfonás. Kezdőknek és haladóknak. Fordította: Bogár Edit. Terjedelem: 128 oldal. Méret: 195 x 260 mm. Kötés: füles kartonált. ISBN: 978 963 13 6395 1

Inspirációk az Instáról

Akit érdekel a téma, rengeteg fotót és tutorial videót talál az Instagramon. Az alábbi #hashtag-ek adják ki a legtöbb találatot: #hairstyliste #hairideas #hairfashion #hairartist #lacebraid #bridalhair #braids #coolhair #hairtutorial #hairtrends

Jenni Petänen YouTube csatornáján is találtok jó videókat. Fent van az Instagramon is >>

 

Luxy Hair (@luxyhair) által közzétett videó,

hirdetés
4 válaszok
 1. Rita
  Rita says:

  Francia,holland, ringlispil,rozetta,buborék,homlok,halszálka…. Fantasztikus frizurák,már alig várom, hogy kipróbáljam a kislányommal! ☺

  Válasz
 2. Szilvike
  Szilvike says:

  Francia, holland, halszálka, kötélszerű, félfrancia! Én magamon próbálnám ki, imádom a fonott hajat, szerintem nincs olyan akinek ne állna jól valamelyik fajta, bármilyen alkalomra! Köszönöm a lehetőséget!

  Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × három =

hirdetés