Mire ügyeljünk a hálószobában? | Harmóniateremtés Feng Shui-jal 7.

Egy hosszúra nyúlt nap után a hálószoba az a hely, ahol valóban megpihenünk, és új energiát nyerünk a következő nap aktív megéléséhez. Amennyiben hálószobánk alkalmatlan erre a célra, úgy egyre fáradtabbakká válunk, elveszítjük életkedvünket és végül fizikai betegségek formájában is szembesülünk mindezzel. Éppen ezen okok miatt érdemes különös figyelmet fordítani a hálószobánk elhelyezésére és kialakítására. Sorozatunk 6. részében a hálószobai Feng Shui tilalmakat vettük sorra.

Az ágy elhelyezése

Fotó: Feng Shui Dietrich

Az ágy támlája érintkezzen a fallal, a többi oldala legyen szabadon körbejárható. Ez az elhelyezés utal párkapcsolatnál az egyenrangúságra, míg egyedülállóknál – életkortól függetlenül – a helyes önértékelésre. Arra, hogy sem jobbnak, sem rosszabbnak nem tartjuk magunkat a többi embernél; egyenrangú félként kezeljük embertársainkat, nyitottak vagyunk, nincs bennünk félelem.

Félős kisgyerekek és felnőttek, önbizalomhiányban szenvedők kedvelik azt a formát, hogy ágyukat szorosan a falhoz tolják. Fizikai szinten e probléma kezelésére kínál módot, ha változtatunk az ágy elhelyezésén.

 

Fontos, hogyha a házaspár mindkét tagja egy ágyban alszik, akkor az egyiknek ne a másikon keresztül kelljen bemászni a saját helyére. A benti helyen alvó alárendelt helyzetben él, teljesíti partnere elvárásait.

Fotó: Final Architecture

Kerülendő példák között meg kell említenünk még a klasszikus ravatalozó helyzet elrendezést. A magyar paraszti kultúrában ugyanúgy, mint a maori, a kínai és jó néhány dél-amerikai népnél, a halottakat lábbal az ajtó irányába fektetik, ravatalozzák fel. Ez a helyzet az élőkre úgy hat, hogy gyengíti az immunrendszerüket, ezáltal rövidíti a várható életkort, továbbá belső félelmeket erősít fel. Ha semmilyen más lehetőség nincs, akkor paravánt vagy függönyt helyezzünk az ágy lába és az ajtó közé, hogy ne lássunk rá az ajtóra. Ám ez olyan negatív elrendezés, hogy jobb másképp elhelyezni az ágyat.

 

Ágytípus

Milyen ágyat válasszunk, illetve milyet ne? Ha hajlamosak vagyunk rövid idő alatt lomtárrá alakítani az ágyunk alatti ágyneműtartót, akkor kerüljük ezt a típust, vagy ügyeljünk a rendre. Lelki szinten múltbéli feldolgozatlan emlékekkel függ mindez össze, különösen azzal az életterülettel kapcsolatban, ahol található.

Ha párunkkal egy ágyban alszunk, ám két külön matracon, az elkülönüléshez, váláshoz vezethet.

 

Plüssök az ágyban: kerüljük!

Fotó: IKEA Family Live

Aki párra vágyik és ágyában hatalmas plüssállatkertet tart fenn, vagy egy szinte életnagyságú figurát őriz, az már most induljon, és ajándékozza el ezeket a darabokat gyerekeknek. Ezek a tárgyak – sok darab vagy egy nagy méret – mind a párkapcsolatra való lelki alkalmatlanságot szimbolizálják. Ezzel fizikailag is kiszorítja a valódi férfit vagy nőt az ágyból.

A sok állatka a gyermeki, még valódi párkapcsolatra éretlen személyt jelzi. A nagy plüssfigura képletesen a benne élő társat jelzi. Ekkor egy régi csalódás, trauma vagy egyéb negatív esemény okozta lelkiállapot miatt egy képzeletbeli, idealizált figurához kötődik. Nincs igénye a feldolgozatlan belső állapot miatt igazi társra. Lehet, hogy szóban másként kommunikál, de nem kerülhető el az intenzív belső munka.

 

Kutyával, macskával egy ágyban?

Arra is érdemes figyelmet szentelni, hogy sokan kutyájukkal, macskájukkal alszanak egy ágyban. A kutya a hűséget, a feltétel nélküli ragaszkodást jelképezi. Míg a macska a melegséget, a kedvességet. Sajnos, mivel ezen személyek tévesen úgy érzik, hogy embertársaiktól nem kaphatják meg ezen érzelmeket, az állatokban találnak pótszert. Azonban emberi érzelmeket az állatoktól nem nyerhetünk. Újra nyitottá, bizalommal telivé kell válni és az emberi kapcsolatokban megélni az addig hiányzó pozitív érzéseket.

Nyitókép: karenrauchcarter

 

Halzer Dorottya

 

Halzer Dorottya, okleveles Feng Shui konzultáns 

www.afengshui.hu

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × egy =

hirdetés