Hova kerüljön a hálószoba és az ágy? Feng Shui tippek

Egy hosszúra nyúlt nap után a hálószoba az a hely, ahol valóban megpihenünk, és új energiát nyerünk a következő nap aktív megéléséhez. Amennyiben hálószobánk alkalmatlan erre a célra, úgy egyre fáradtabbakká válunk, elveszítjük életkedvünket és végül fizikai betegségek formájában is szembesülünk mindezzel. Éppen ezen okok miatt érdemes különös figyelmet fordítani a hálószobánk elhelyezésére és kialakítására. 

 

A bejárattól lehetőleg a legtávolabbi részeken alakítsunk ki hálószobát, ezzel is biztosítva nyugalmunkat, intim szféránk megőrzését. A bejárathoz közel elhelyezett hálókban nehezen tudjuk kipihenni magunkat, hiszen a beáramló energia inkább feltölt, mint békés alvásra csábít. Ha az érkező vendégek azonnal a hálónkat látják, akkor könnyen folynak bele magánéletünk olyan részeibe is, melyet nem kívánunk. Ilyen elrendezésnél gyakoribbak az egészségügyi panaszok és a fáradékonyság.

A hálószoba elhelyezkedése sok tilalommal párosul, melyeket érdemes alaposan megfontolni, mielőtt otthont építünk, vásárolunk vagy nagyobb átalakításba kezdünk. Éppen ezért, ha Feng Shui tanácsadót hívunk ne utólag, hanem e dolgok előtt keressük meg. (Az összeállításban látható fotók példák a Feng Shui szerint rossz elrendezésre.)

Fotó: Tim Ticks

Tippek tervezéshez: hol nem szabad hálószobát kialakítani?

Garázs vagy raktár felett

A probléma orvoslása: helyezzünk el legalább két, élő növényt, hogy megszűrjék a levegőt a káros energiától. A növények legalább 2 méter távolságban álljanak fejünktől

Vécé alatt, felett, mellett vagy szemben

A probléma orvoslása: helyezzünk bagua tükröt a vécére.

Konyha alatt, felett, mellett vagy szemben

A probléma orvoslása: mindig zárjuk a háló ajtaját! Az evésre csábító és hízást okozó ételszagok kiküszöbölésére használjunk nyugtató illatokat, melyek javítják az alvást is.

Nappaliban

A probléma orvoslása:  hálófülke leválasztása. Intim, zárt szférát kell létrehoznunk.

Hentes, temetkezési vállalkozás, kávéház, étterem, zenés bár felett

A probléma orvoslása:  költözés.

Zajos főút, utca mellett

A probléma orvoslása: új ablakok szereltetése, melyek kirekesztik a zajt.

Szemétgyűjtő felett

A probléma orvoslása: költözés.

 

Fotó: on architecture site

Tilalmak

A hálószobában soha ne rendezzünk be dolgozósarkot, különben munka közben a pihenésre áhítozunk, míg pihenéskor az el nem végzett munka frusztrál bennünket.

Kritikus téma a tévé a hálószobában, mely a Feng Shui szabályai szerint kerülendő. Zaklatott idegállapotot, depressziót, túlzott ingerlékenységet, felpörgetettséget, fáradékonyságot, általános érdektelenséget, energiahiányt, szexuális vágy csökkenést, impotenciát, számtalan egészségügyi problémát okozhat.

 

Az ágy kedvező és kedvezőtlen elrendezése

Vegyük sorra a teljesen kerülendő formákat, melyeknél az az orvoslás legjobb módja, hogy másként helyezzük el az ágyunkat.

Padlófűtés fut a padlóban az ágy alatt – állandó vízérhatást kelt, mely radiesztéziailag (földsugárzásmérés) káros sugárzást jelent. Általános egészségügyi problémák, betegségek kialakulásának melegágya.

Ágy támlája mögött vagy fölött ablak – olyan bizonytalanság érzést kelt az ott alvókban, mely zavarttá teszi a nyugodt alvást, pihenést. Ezzel okoz később egészségügyi gondokat.

Ágy támlája mögött a túlsó falon futó vízcsövek, elektromos berendezések, vécé – a káros energiák megzavarják az éjszakai regenerálódást. Ez idővel fizikai betegségekig vezethet.

Fotó: Fancy Home Design

Gerenda, szabadon futó cső alatt – bármely szögben is megy át testünkön, az adott szerveket károsítja a gerendából, csőből jövő mérgező nyílenergia. Fej fölött fejfájás, migrén, gondolati zavarok. Hosszanti irányban gerinc problémák. Ha két ember fekszik az ágyban és köztük fut a gerenda, akkor rövidesen elválnak útjaik vagy ha együtt is maradnak, akkor is lelkileg eltávolodnak.

Fotó: Tim Ticks

Tetőtérben csapott, nem teljes belmagasságú részen – a különböző belmagasságú terekben az alacsonyabb részen pangó energiamezők jönnek létre, melyek zavarják a nyugodt pihenést. Mivel sokszor éles sarkok is keletkeznek a tetőtér kialakításával, falélek, melyek vágó energiát küldenek az alvókra, ez tovább tetézi a problémákat. Végül igen komoly fizikai szintű betegségekhez vezetnek.

Fotó: Hot Style Design

Ágy támlája felett polc – az a tudatalatti félelem, hogy valami a fejünkre szakadhat, megzavarja a belső nyugalmat, felszínessé teszi az alvást. Ez idővel egészségügyi problémákhoz is vezet.

 

Folytatjuk!

 

Halzer Dorottya

 

Halzer Dorottya, okleveles Feng Shui konzultáns 

www.afengshui.hu

 

Képszerkesztő: Mesterházy Mónika

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 4 =

hirdetés