Harcsapaprikás sós-kapros vargabélessel

A harcsapaprikást általában túrós csuszával kínálják, de sós-kapros vargabéles is készíthető mellé körítésként. Györgyi receptje.

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

1 kg harcsafilé

2 nagy vöröshagyma

2 paprika

2  paradicsom

1 nagy pohár tejföl

apróra vágott kapor (mirelit vagy szárított kapor is jó hozzá)

1 gerezd fokhagyma

só, bors, pirospaprika ízlés szerint

1 ek liszt

2-3 dl víz

kevés étolaj

A vargabéleshez

50 dkg túró

1 csomag vékony spagetti v. cérnametélt

6 réteslap

2 tojás

2-3 evőkanál tejföl

só, bors ízlés szerint

olvasztott vaj a kenegetéshez

Elkészítés

harcsapaprikas2A vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot vágjuk apró kockákra.

A hagymát fonnyasszuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a paprikát és paradicsomot. Készítsünk  lecsós alapot: sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd adjuk hozzá a kaprot.

Ha puhára főtt, öntsük fel 2-3 deci vízzel, forraljuk fel, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.

A tejfölben keverjük csomómentesre a lisztet, és öntsük az alaphoz (habarjuk).

A harcsát kockázzuk fel, és adjuk a forrásban lévő lecsóhoz. Három-négy percig forraljuk, majd kapcsoljuk ki a főzőlapot/tűzhelyt. (A harcsát nem szabad sokáig főzni, mert szétesik.)

 

Készítsük el a vargabélest. A tésztát főzzük meg. A túróhoz keverjük a két tojás sárgáját és a tejfölt, majd a kifőtt tésztát.

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá és finom mozdulatokkal keverjük össze a túrós tésztával.

Egy kisebb tepsit vagy tortaformát béleljünk ki három réteg – rétegenként olvasztott vajjal megkent – réteslappal.

Terítsük rá a túrós tésztát, majd fedjük be a bevajazott réteslapokkal.

180 fokos előmelegített sütőben süssük szép pirosra.

A vargabélest célszerű előre elkészíteni, mivel melegen nehéz szépen szeletelni.

Tejföllel és friss kaporral tálaljuk.

Recept, fotók: B. Csánk Györgyi – Csak mert szeretem kreatív gasztroblog

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló recept

Sült hekk házilag. Argentin ragadozóhalból közkedvelt magyar strandétel

Sült hekk házilag. Argentin ragadozóhalból közkedvelt magyar strandétel

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + tizenkilenc =

hirdetés