Friss, finom, gazdaságos: házi készítésű kukoricatortilla

Szendvicshez vagy chipshez fél óra alatt készíthetünk tortilla lapokat kukorica- és búzalisztből vagy csak búzalisztből. Így frissen fogyaszthatjuk, a házi változat nem tartalmaz adalékanyagokat, és sokkal gazdaságosabb megsütni, mint készen venni.

Hozzávalók 6-8 darabhoz 

15 dkg búza finomliszt

15 dkg kukoricaliszt

5 ek étolaj

1 csapott tk só

fél tasak sütőpor

2 dl langyos víz

Elkészítés

A kétféle lisztet szitáljuk keverőtálba, keverjük hozzá a sót és a sütőport, majd adjuk hozzá az olajat és több részletben a langyos vizet. Gyúrjuk egyneművé – viszonylag lágy, rugalmas tésztát kapunk. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától, nem ragad a kézhez.

Hagyjuk a tésztát 20-30 percig pihenni, majd szakítsunk belőle kisebb részeket, melyekből kb. 5 centis golyót tudunk formálni. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk a lehető legvékonyabbra, 1-1,5 milliméteresre, majd emeljük át a felhevített palacsintasütőbe. (A palacsintasütőbe nem kell zsiradék.) Süssük meg mindkét oldalát, ügyelve arra, hogy a tészta keményedjen meg, hajlítható maradjon (épp csak kezdjen pirulni).

Felhasználhatjuk tortilla tekercshez, quesadillához, akár tortilla chipset is készíthetünk belőle. 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − kettő =

hirdetés