Hercegnő burgonya. Kókuszos habcsók a maradék tojásfehérjéből

hirdetés

hirdetés

Kívül ropogós, belül finom krémes. A gyerekek odavannak érte, elegáns köret, szinte minden olyan ételhez passzol, amit burgonyapürével tálalnánk. Egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók 4 személyre

fél kg burgonya (sütnivaló, enyhén szétfövő fajta)

5 dkg vaj (margarin is jó!)

2 db tojássárgája

só ízlés szerint

1 mk őrölt szerecsendió (lehetőleg frissen őrölt)

Hercegnő burgonya

Elkészítés

A burgonyát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. Sós vízben főzzük puhára. Ha megfőtt, szűrjük le és hagyjuk kicsit hűlni fedő nélkül.

Burgonyanyomóval törjük össze, majd adjuk hozzá a légy vajat, a tojások sárgáját, sózzuk ízlés szerint, majd keverjük ki.

A pürét töltsük nyomózsákba, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk kis halmocskákat (ld. fotó).

Előmelegített sütőben, magas hőfokon (220-250 Celsius-fok) süssük aranybarnára.

Annyi vízben főzzük, amennyi a burgonyát épp ellepi. Ha túl sok vizet szív magába a burgonya, a püré állaga is vizesebb lesz, a halmok szétterülhetnek, nem tartják meg a formájukat.

 

Hasznosítsuk a tojásfehérjéket!

Így készül a kókuszos habcsók

www.freecoconutrecipes.com

A maradék két tojásfehérjéből kókuszos habcsókot készíthetünk 7-8 dkg kókusz, kb. 7 dkg porcukor felhasználásával.

A fehérjét a cukorral verjük nagyon kemény habbá, majd a végén óvatosan forgassuk a habba a kókuszreszeléket (aprószemű kókuszreszeléket ajánlunk).

Habzsák segítségével adagoljunk kis halmokat a sütőpapírral bélelt sütőlemezre, majd előmelegített (forró) sütőben süssük kb. 12-15 percig, míg aranybarna lesz. A kókuszos habcsókok tetejét csokimázzal díszíthetjük.

 

Nyitókép: 12tomatoes.com

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás