Hercegnő burgonya. Kókuszos habcsók a maradék tojásfehérjéből

Kívül ropogós, belül finom krémes. A gyerekek odavannak érte, elegáns köret, szinte minden olyan ételhez passzol, amit burgonyapürével tálalnánk. Egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók 4 személyre

fél kg burgonya (sütnivaló, enyhén szétfövő fajta)

5 dkg vaj (margarin is jó!)

2 db tojássárgája

só ízlés szerint

1 mk őrölt szerecsendió (lehetőleg frissen őrölt)

Hercegnő burgonya

Elkészítés

A burgonyát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. Sós vízben főzzük puhára. Ha megfőtt, szűrjük le és hagyjuk kicsit hűlni fedő nélkül.

Burgonyanyomóval törjük össze, majd adjuk hozzá a légy vajat, a tojások sárgáját, sózzuk ízlés szerint, majd keverjük ki.

A pürét töltsük nyomózsákba, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk kis halmocskákat (ld. fotó).

Előmelegített sütőben, magas hőfokon (220-250 Celsius-fok) süssük aranybarnára.

Annyi vízben főzzük, amennyi a burgonyát épp ellepi. Ha túl sok vizet szív magába a burgonya, a püré állaga is vizesebb lesz, a halmok szétterülhetnek, nem tartják meg a formájukat.

 

Hasznosítsuk a tojásfehérjéket!

Így készül a kókuszos habcsók

www.freecoconutrecipes.com

A maradék két tojásfehérjéből kókuszos habcsókot készíthetünk 7-8 dkg kókusz, kb. 7 dkg porcukor felhasználásával.

A fehérjét a cukorral verjük nagyon kemény habbá, majd a végén óvatosan forgassuk a habba a kókuszreszeléket (aprószemű kókuszreszeléket ajánlunk).

Habzsák segítségével adagoljunk kis halmokat a sütőpapírral bélelt sütőlemezre, majd előmelegített (forró) sütőben süssük kb. 12-15 percig, míg aranybarna lesz. A kókuszos habcsókok tetejét csokimázzal díszíthetjük.

 

Nyitókép: 12tomatoes.com

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + egy =

hirdetés