A hibiszkusz tea jótékony egészségügyi hatásai
A hibiszkusz szárított virágából ízletes, mélyvörös színű tea készíthető, és számos jótékony hatása miatt is érdemes fogyasztani. Mézzel vagy citromlével ízesíthető, de a főzet magában is finom, kissé savanykás, kellemes ízű.
Szárított hibiszkusz bioboltokban beszerezhető – mi egy török élelmiszerüzletben vettük Budapesten; kimérve, csomagolás nélkül kapható a Népszínház u. 40. sz. alatt. (18,4 dkg szárított hibiszkuszért 754 forintot fizettünk, és ez a mennyiség, ha naponta több csészét fogyasztunk, kitart 1-1,5 hónapig. Ugyanitt szárított rózsaszirom is kapható, az illatos rózsa tea is nagyon finom!)
Miért érdemes hibiszkusz teát inni?
A szárított hibiszkusz virág az antioxidánsokon, gyümölcssavakon, antociánokon, polifenolokon kívül olyan elemeket tartalmaz, amelyek együttesen jó hatással vannak a bőrre.
A tea szépít és öregedésgátló hatást is kifejt.
Egy korábbi kutatás szerint a hibiszkusz tea szívvédő, csökkenti a vérnyomást.
Segít alacsonyan tartani az ún. rossz koleszterin szintjét, védi az ereket. A vércukor szintjét is szabályozza, hipoglikémiás tulajdonsága miatt a cukorbetegeknek is ajánlják a fogyasztását (érdemes előtte orvossal konzultálni).
Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású, segíti az immunrendszert. Mivel antioxidánsokban gazdag, véd a daganatos betegségek ellen is, illetve kutatások szerint képes lassítani a rákos sejtek növekedését.
Segít egyensúlyban tartani a hormonháztartást, csökkenti a menstruációs fájdalmakat.
Rendszeres fogyasztása nyugtatólag hat. Antidepresszáns és fogyasztó hatást is tulajdonítanak neki.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.