Hideg avokádó krémleves

Az avokádó felhasználható mártogatóhoz, tökéletes tésztaételekhez, tortilla chipshez, salátákhoz; kenyérre, pirítósra is kenhető. Van, aki főtt tojással vagy passzírozott tonhallal, majonézzel dúsítja a pürésített gyümölcszöldséget, de hideg krémleves is készíthető belőle. Nyári melegben kellemes eledel. 

Hozzávalók 4 személyre

1 liter zöldség alaplé (recept alább. Megjegyzés: leveskockát is használhatsz, ha gyors megoldást szeretnél, és nem tartod ördögtől való „dolognak”. Ez esetben 1 liter forró vízben oldj fel 2 zöldség- vagy erőleveskockát, forrald, majd hagyd kihűlni)

2 puha avokádó meghámozva, kimagozva

4-6 mentalevél

só, bors ízlés szerint

125 ml habtejszín (30% zsírtartalmú)

Hozzávalók kb. 2,5 liter alapléhez

1 fej vöröshagyma meghámozva, vastagon felkarikázva

1 póréhagyma

3 sárgarépa

2 fehérrépa

2 szál angolzeller

2 babérlevél

8-10 egész fekete bors

4 szál friss kakukkfű

Alaplé elkészítése

Öntsük fel a zöldségeket kb. 3 liter hideg vízzel és főzzük közepes lángon 45-50 percig. Hagyjuk hűlni, majd szűrjük át. Forraljuk fel újra, majd forraljuk addig, amíg kb. 2,5 literre nem sűrűsödik. Az alaplé hűtőben napokig eltartható – remek alap zöldség krémlevesekhez. Kisebb adagokban műanyag dobozban le is fagyasztható.

Avokádó krémleves elkészítése

Az avokádókat tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az apróra vágott mentaleveleket. Ezután öntsük hozzá a kihűt alaplét, az egészet turmixoljuk össze, majd a végén tejszínnel ízesítsük. Tálalás előtt tegyük pár órára hűtőszekrénybe. 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − 4 =

hirdetés