Hideg őszibarackleves gyömbérrel, főzés nélkül

hirdetés

hirdetés

Ezzel a levessel nem igazán lehet hibázni. Aki szereti az őszibarackot, imádni fogja. Pár perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók

1,2 kg őszibarack

2 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint – édesítőszerrel, mézzel is elkészíthető)

1 kisebb citrom leve

1 dl házi gyömbérszirup vagy kb. fél centi friss reszelt gyömbér

2, 5 dl hideg víz

1 dl habtejszín vagy kókusztejszín

Elkészítés

Hámozd meg a barackot, vágd félbe, magozd ki, majd kockázd a gyümölcsöt a turmixgépbe. Adj hozzá cukrot (mézet vagy édesítőszert), facsard bele a citromlevet, ízesítsd friss reszelt gyömbérrel vagy házi gyömbérsziruppal és alaposan mixeld össze.

Add hozzá a tejszínt és a hideg vizet és megint mixeld össze. Kóstold meg, ha cukor vagy citrom kell még bele, pótold – a barack minőségétől függ. A tejszínből épp csak annyira van szükség, hogy kicsit krémessé tegye a levest.

Alaposan lehűtve, friss barackdarabokkal tálald.

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

Gyömbérszirupból frissítő gyömbérlimonádét!

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás