Hideg őszibarackleves gyömbérrel, főzés nélkül

Ezzel a levessel nem igazán lehet hibázni. Aki szereti az őszibarackot, imádni fogja. Pár perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók

1,2 kg őszibarack

2 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint – édesítőszerrel, mézzel is elkészíthető)

1 kisebb citrom leve

1 dl házi gyömbérszirup vagy kb. fél centi friss reszelt gyömbér

2, 5 dl hideg víz

1 dl habtejszín vagy kókusztejszín

Elkészítés

Hámozd meg a barackot, vágd félbe, magozd ki, majd kockázd a gyümölcsöt a turmixgépbe. Adj hozzá cukrot (mézet vagy édesítőszert), facsard bele a citromlevet, ízesítsd friss reszelt gyömbérrel vagy házi gyömbérsziruppal és alaposan mixeld össze.

Add hozzá a tejszínt és a hideg vizet és megint mixeld össze. Kóstold meg, ha cukor vagy citrom kell még bele, pótold – a barack minőségétől függ. A tejszínből épp csak annyira van szükség, hogy kicsit krémessé tegye a levest.

Alaposan lehűtve, friss barackdarabokkal tálald.

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 4 =

hirdetés