Hofi naplója

Ez az egyedülálló kötet Hofi Géza saját kezűleg alkotott képes „naplójából”, interjúiból, pálya- és kortársak visszaemlékezéseiből kikerekedő színes életrajz, amely végigkíséri a művész hatalmas ívű pályáját. A kőbányai téglagyár amatőr színésze, a debreceni színház örökös beugrója, a balatoni esztrádműsorok parodistája végül a tévéképernyőn és a Mikroszkóp Színpadon szerzett országos ismertséget. Pályáját a Madách Kamara színpadán több mint 1500 alkalommal eljátszott Hofélia és Élelem bére tette teljessé. A különleges naplót fotók és más „kordokumentumok”, Hofi Ildikóval és Gajdó Tamás színháztörténésszel készült beszélgetés, valamint a teljes pályát átfogó adattár gazdagítja. Mindemellett képet kapunk az egykori tehetséges porcelánfestő (!) grafikusi oldaláról, és különleges mellékletként átnyújtunk egy igazi relikviát: „HOFI-POFI”-nak a magyar fociról készített karikatúrasorozatát.

„…Hofi Géza humora elsősorban abból állt, hogy megmondta az igazat.

Azt, hogy MI VAN, az emberek negyven éven át Hofitól tudták meg.

Lelkük mélyén persze tudták, de mivel beszarik voltak, nem merték még elgondolni sem, s felszabadító erővel hatott rájuk, hogy ezt most valaki végre nyilvánosan kimondta.

Mit mondott? Lényegében azt, amit Samuel Beckett egyik hőse: „Az emberek hülyék.” Ennyit. Ebbe minden belefért.

Hamvas Béla egész életében azon fáradozott, hogy megteremtse a „Psycholagiae Normalis”-t, vagyis azt, hogy az általános tébolyban próbáljunk úgy beszélni és gondolkodni, ahogy normális emberek szoktak…”

Hofi naplója a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg.

  • 235 x 260 mm
  • 240 oldal + 16 oldal képmelléklet
  • ISBN 978-963-09-9923-6

Kapható a könyvesboltokban, és a Kiadó weboldalán is megrendelhető >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × kettő =

hirdetés