„Egy éve menekültem el a bántalmazó férjemtől.” Hogyan segíthetsz hasonló helyzetben lévőknek? Erről szól a NANE animációs kisfilmje

„Egy éve menekültem el a bántalmazó férjemtől. A világ szemében csodálatos apa, nagyszerű férj, megbízható barát kezemre csukta a kocsiajtót, zárolta a közös bankszámlánkat és többször megfenyegetett. De nem ő volt az egyetlen, aki visszaélt a bizalmammal… Amikor elmenekültem, még azt hittem, hogy a családom és a barátaim támogatnak majd.” 

Tévhit, hogy a családon belüli erőszak áldozatai nem kérnek segítséget. Az esetek döntő többségében barátaiknak, családjuknak és ismerőseiknek is beszélnek az őket ért sérelmekről. A környezetüktől azonban sokszor nem kapják meg azt a segítséget, amire szükségük van. Ezért jött létre a „Hogyan segítsek?” c. videó, amely egy valódi túlélő történetét dolgozza fel.

Te is segíthetsz! Oszd meg ezt a videót! Hallgasd meg, hogy mire van szüksége a környezetedben lévő érintetteknek!

A videót készítette: Látvány – Rácz Nóra Operatőr – Kovács András (Media Matters) Narráció: Huzella Júlia Koncepció – a NANE Egyesület önkéntesei valamint Ötvös Veronika és Kónya Klára (Kirké Kreatív)

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhat − 12 =

hirdetés