Hová tűnt a szeretet? Társas magányban vergődő nők és gyerekek. Válaszlevél egy csalódott férjtől

– A nők alapvető szükséglete, hogy tartozzanak valakihez, akire felnéznek. (Tudom, most sok feminista nő felháborodik, de a valóságban ezt látom.) Számtalan megkeseredett nőt ismerek, akik pusztán abba betegedtek bele lelkileg, hogy a társuk semmibe veszi. Elveszettek, úgy érzik, nem tartoznak senkihez, kiüresedett az életük, felőrli őket a lelki kötődés hiánya. Borzasztó ezt látni. 

Még borzasztóbb, hogy a férfiak nagy része észre sem veszi, hogy a felesége régóta társas magányban él mellette. Hogy a felesége, társa önbecsülése, önértékelése azért hullott darabokra, mert férfiként, férjként nem képes egyetlen elismerő szót, gesztust, ölelést, simogatást sem adni neki hosszú hetek, hónapok óta.

Férfiak! Ébredjetek fel!

Ha szeretitek a feleségeteket, ne tartsátok természetesnek, hogy minden nap kiszolgálnak benneteket, hogy mosnak, főznek, vasalnak rátok. A társatok nem a cselédetek, és nem is az édesanyátok, ne éljetek vissza a törődéssel, viszonozzátok szeretettel a gondoskodásukat! – írta egy olvasónk korábban, itt olvasható teljes terjedelmében:

Erre érkezett egy válaszlevél egy férjtől. Íme!

Tisztelt Szerkesztőség!

Ez mind szép és jó, de hol marad a tisztelet a nők részéről a férj iránt, aki minden áldott nap azon van, hogy mindent megtegyen a családjáért. És a hála? Ehelyett meló után és előtt vagy pihenőnapon az asszony kiabálását kell elviselnie egész nap meg a beteges féltékenykedését és a parancsolgatását. A férj meg tiszta ideg, feszült…

Azzal egy férfit nem tesz boldoggá egy nő, hogy főz, mos, takarít stb.

Amikor a férj hazajön a melóból, átöleli és megcsókolja a feleségét, csak annyit kap viszonzásul, hogy hol voltál?! És keressen az ember bizonyítékot, magyarázkodjon. Ha teszem azt, változtatnak a munkahelyi beosztáson, pecsételt papírt kell kérni a vezetőtől, hogy igazolja az asszony előtt, különben nem hiszi el. Ha pedig viszi haza neki az igazolást (!), meg sem nézi, nem érdekli, pedig addig érdekelte… Több nővel dolgom, és mind ilyen volt. A férj ezt megunja előbb-utóbb, és az következik be, amit önök leírtak a maguk női álomvilágáról. Arról nem beszélve, hogy a nők 90 százaléka a pénzre utazik. Ha BMW kulcsa lóg a kezünkben, bármire képesek. Azonnal igent mondanak, mert megvan a biztos anyagi háttér. A nők többsége simán megelégszik ezzel. Én is azt kérdezem: hová tűnt a szeretet és a tisztelet?

***

A levélírók által említett szeretet-tisztelet-hála hármasából a szeretet a lényeg egy párkapcsolatban, ebből táplálkozik a másik kettő. 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

13 − 1 =

hirdetés