Húsmentes rostélyos fűszeres újkrumplival

Szerdai receptfelelősünk, Hajnalka vegetáriánus, ennek ellenére időnként jellegzetes húsételeket készít – hús nélkül. A rostélyos alapreceptjét Hajni a húgától tanulta. Íme, az eredetihez hasonlóan ízletes vegetáriánus változat!

Hozzávalók 3-4 adaghoz

1 adag bioboltban kapható szejtán, vagy ennek elkészítéséhez szükséges búzasikér por (kb. 100 g) kókuszzsír vagy olaj

1 közepes fej (lila)hagyma

pár gerezd fokhagyma

fűszerek: só, bors, csemege paprika, kevés csili (vagy Erős Pista, erős paprika)

2 paradicsom

1 ek mustár

1 ek méz

1 kis pohár (175 g) tejföl

apróra vágott petrezselyemzöld

A krumplihoz

kb. 15 kisebb újkrumpli

100 g vaj

fűszerek: só, bors, csemege paprika

Elkészítés

Kevés kókuszzsíron megpárolom a szeletekre vágott hagymát és a fokhagymát. Sóval, borssal, csemege paprikával és csilivel ízesítem, majd hozzáadom a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, és fedő alatt főzőm (szükség esetén adok hozzá egy kis vizet).

Amikor összefőtt, hozzáadom a mustárt, a mézet és a tejfölt, és még pár percig főzöm, majd apróra vágott petrezselyemzöldet adok hozzá.

A krumplit alaposan megmosom, cikkekre vágom és tepsibe helyezem.

A vajat felolvasztom, hozzáadom a fűszereket, és ráöntöm a krumplira. Közepes hőfokon addig sütöm, míg megpuhul a krumpli.

A szejtánt szeletekre vágom, megforgatom egy kis lisztben, és forró olajon mindkét oldalát megsütöm.

Jó étvágyat!

Fazakas Hajnalka

Hajnalka Facebook oldala: Pöttyös lábas, fakanál >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + kilenc =

hirdetés