Húsvéti nyuszi pogácsa

Noha a húsvéti asztalra az aprósütemények mellé leginkább édes kalácsokkal kerülnek, ennek ellenére úgy gondoltuk, érdemes lenne egy gyerekekkel és elsősorban gyerekeknek elkészíthető sós finomságot is bemutatni. A nyuszik alapja egy egyszerű tejfölös pogácsa, így a tésztát nagyon könnyű összeállítani, a nyuszifejek elkészítése pedig nagy öröm lehet gyerekek és felnőttek számára is!

Hozzávalók (12-14 db nagyobb nyuszihoz)

20 dkg liszt

10 dkg vaj

1 tojás

1,5 dl tejföl

1 púpozott tk só

1 tk őrölt feketebors

1 csipet szárított petrezselyem

1 tk sütőpor szezámmag

néhány szem egész feketebors

Elkészítés

A liszthez adjuk a sót, sütőport és a fűszereket, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tejfölt és tojássárgáját, majd egy rugalmas tésztát gyúrunk, amit egy óráig hűtőben pihentetünk.

A 3-4 mm vastagságúra kinyújtott tésztából egy nagyobb pogácsaszaggató segítségével kiszúrjuk a fejeket és a füleket, végül egy linzerszaggató közepével a pofikákat is. A nyuszi orrához kis háromszögeket vágunk a tésztából, majd mindezt tojásfehérjével a fejecskékre ragasztjuk.

Sütés előtt kenjük le ismét az egész fejet tojásfehérjével, nyomjunk feketeborsot a szemek helyére, majd szórjunk a fülekre és a pofira szezámmagot.

Végezetül 180°C-os előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt süssük pirosra a nyuszikat.

ildiKOKKI

 

Ildi KOKKI

 

 

Ajánló

Tavaszi katica keksz

Ellenállhatatlan fahéjas briós

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 13 =

hirdetés