Ideális gyerekszobába: faládából bohém polcrendszer

Nem ciki (sőt!), ha selejtnek titulált tárgyakból magunk tervezünk és készítünk lakberendezési tárgyakat. Egyszerű faládákból dekoratív ládapolcokat barkácsolhatunk. A végeredmény egy vidám, bohém enteriőr – a színes, mintás ládapolcrendszer ideális gyerekszobába!

Csomagoláshoz, raktározáshoz használatos kisebb faládák fellelhetők többek között zöldségeseknél, kertészetekben, virágboltokban – mivel a kereskedőknél a láda “fogyóeszköz”, valószínűleg szívesen odaadják -, de gyártóknál is lehet érdeklődni, hogy megvásárolható-e náluk néhány darab.

A natúr faládák felületkezelést igényelnek; pácolhatjuk, lazúrozhatjuk, átkenhetjük olajfestékkel, attól függően, hogy természetesebb hatású, vagy a fát teljesen befedő – színes – polcokat szeretnénk kapni.

A ládák belső oldalait célszerű semleges színű fedőfestékkel átkenni, hogy jobban érvényesüljön a színes, mintás háttér. Természetesen a ládák teljes belső felületére – aljára és a 4 oldalára – kerülhet tapéta, de ha többféle tapétát szeretnénk (minden ládához mást), célszerű az oldalait semleges színnel lekenni, így harmonikusabb lesz az összhatás.

Ládapolc

A ládapolcok helyét jelöljük ki a falfelületen, főleg akkor, ha nagyobb, vagyis több ládából álló polcrendszert szeretnénk.

A tapétát tapétaragasztóval vigyük fel a ládára. Simítsuk el, hagyjuk megszáradni! A ládapolcokat polctartó fali konzolokkal rögzíthetjük a falra.

Ötlet, fotó: Family Living

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + 15 =

hirdetés