Így készül a csurró, a fahéjas cukorral bevont spanyol fánk

hirdetés

hirdetés

churros_recipe600

A Churros (csurró) a spanyolok egyik kedvenc édessége, a cukorral bevont tésztarudacskákat forró csokoládéba mártogatják.

Tésztához

15 dkg liszt

3 dl víz

4 dkg (kb. 2 ek) kristálycukor

1 csapott mk só

7-8 dkg étolaj (5-6 ek)

Cukros bevonathoz

10 dkg kristálycukor 2 teáskanál őrölt fahéjjal keverve

Sütéshez: olaj

Elkészítés

Egy lábasban tegyük fel főni a vizet a cukorral, a sóval és az olajjal. Forraljuk fel. Ha forr, keverjük hozzá a lisztet. Addig keverjük (kikapcsolva a tűzhelyet), míg a tészta össze nem áll.

Égetett tésztához alkalmas csillagcsöves nyomózsákba adagoljuk a tésztát és forró olajba nyomkodjunk 8-10 centi hosszú tésztacsíkokat. (Ha nincs megfelelő nyomózsák, a tésztát lapítsuk ki és vágjunk belőle vékony, kb, 1,5 cm vastag, 8-10 centi hosszú csíkokat.)

A tésztát süssük aranybarnára. 

Ha megsült, forgassuk a fahéjas cukorba.

Frissen tálaljuk.

 

Fotó: Flickr by Nico Kaiser

 

Spanyol almatorta

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás