Így készül a csurró, a fahéjas cukorral bevont spanyol fánk

churros_recipe600

A Churros (csurró) a spanyolok egyik kedvenc édessége, a cukorral bevont tésztarudacskákat forró csokoládéba mártogatják.

Tésztához

15 dkg liszt

3 dl víz

4 dkg (kb. 2 ek) kristálycukor

1 csapott mk só

10 dkg vaj (az autentikus változat étolajjal készül, 0,7-0,8 dl szükséges ehhez a mennyiséghez)

Cukros bevonathoz

10 dkg kristálycukor 2 teáskanál őrölt fahéjjal keverve

Sütéshez: olaj

Elkészítés

Egy lábasban tegyük fel főni a vizet a cukorral, a sóval és az olajjal. Forraljuk fel. Ha forr, keverjük hozzá a lisztet. Addig keverjük (kikapcsolva a tűzhelyet), míg a tészta össze nem áll.

Égetett tésztához alkalmas csillagcsöves nyomózsákba adagoljuk a tésztát és forró olajba nyomkodjunk 8-10 centi hosszú tésztacsíkokat. (Ha nincs megfelelő nyomózsák, a tésztát lapítsuk ki és vágjunk belőle vékony, kb, 1,5 cm vastag, 8-10 centi hosszú csíkokat.)

A tésztát süssük aranybarnára. 

Ha megsült, forgassuk a fahéjas cukorba.

Frissen tálaljuk.

Fotó: Flickr by Nico Kaiser

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − kilenc =

hirdetés