Kiwiszörp. Süteményekhez is felhasználható

Kiwiből is készíthetünk szörpöt.

Hozzávalók

1,5 citrom frissen kifacsart leve

900 g kiwi (hámozva, mérve)

400 g cukor

200 ml víz

1/2 vaníliarúd kikapart magjai

Kiwi

Elkészítés

A kiwit kockázzuk fel, keverjük össze a citromlével és a cukorral, majd lefedve hagyjuk állni egy éjszakára. A keveréket botmixerrel pépesítsük, és passzírozzuk át sűrű szövésű szűrőn. Keverjük hozzá a vaníliát és a vizet, majd forraljuk fel az egészet. Töltsük üvegekbe még forrón, az üvegeket zárjuk le, és gyöngyöző vízben nagyjából 20 percig dunsztoljuk. A szörpöket a dunsztoló vízben hagyjuk kihűlni.

A szűrőben összegyűlt magokat és kiwidarabkákat forraljuk fel, töltsük üvegekbe, majd zárjuk le és tegyük vizes dunsztba. Hagyjuk a dunsztban kihűlni. Jó sütitölteléknek vagy fagylalthoz.

Recept, fotó: Gabriella Piazza Tavola in Piazza

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 5 =

hirdetés