A nyár íze: levendulaszörp házilag
Levendulából szörp is készíthető.
Hozzávalók
2 liter víz
2 kg cukor
kb. 4 bögre levendulavirág (minél több a virág, annál aromásabb lesz a szörp)
Elkészítés
Felforralt vízzel cukorszirupot készítünk, ebbe belenyomkodjuk a levendulavirágokat. A szárat is bele lehet tenni, az is ugyanolyan aromás. Így áll 24 órát. Másnap leszűrjük, hozzáadunk némi citromsavat – kb. 1 evőkanányit -, rottyantunk rajta egyet, és rögtön üvegekbe porciózzuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Recept: Szentimrey-Valentovics Réka
Nyitókép: makingniceinthemidwest.com
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.