A nyár íze: levendulaszörp házilag

hirdetés

Levendulából szörp is készíthető.

Hozzávalók

2 liter víz

2 kg cukor

kb. 4 bögre levendulavirág (minél több a virág, annál aromásabb lesz a szörp)

Elkészítés

Felforralt vízzel cukorszirupot készítünk, ebbe belenyomkodjuk a levendulavirágokat. A szárat is bele lehet tenni, az is ugyanolyan aromás. Így áll 24 órát. Másnap leszűrjük, hozzáadunk némi citromsavat – kb. 1 evőkanányit -, rottyantunk rajta egyet, és rögtön üvegekbe porciózzuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Recept: Szentimrey-Valentovics Réka

Mi mindenre jó a levendula?

Nyitókép: makingniceinthemidwest.com

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás