A nyár íze: levendulaszörp házilag

Levendulából szörp is készíthető.

Hozzávalók

2 liter víz

2 kg cukor

kb. 4 bögre levendulavirág (minél több a virág, annál aromásabb lesz a szörp)

Elkészítés

Felforralt vízzel cukorszirupot készítünk, ebbe belenyomkodjuk a levendulavirágokat. A szárat is bele lehet tenni, az is ugyanolyan aromás. Így áll 24 órát. Másnap leszűrjük, hozzáadunk némi citromsavat – kb. 1 evőkanányit -, rottyantunk rajta egyet, és rögtön üvegekbe porciózzuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Recept: Szentimrey-Valentovics Réka

Mi mindenre jó a levendula?

Nyitókép: makingniceinthemidwest.com

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − tizenöt =

hirdetés