Így készül a Syrniki, az ukrán túrólepény

Syrniki, szirnyiki. Közkedvelt lepény, aminek túró az alapja. Sokan úgy gondolják, hogy orosz eredetű, mások szerint régi ukrán édesség. Gyorsan elkészíthető, zsírszegény, nagyon ízletes. Reggelire, desszertnek egyaránt ideális, melegen és hidegen is finom. 

Hozzávalók kb. 12 db fél tenyérnyi lepényhez

25 dkg villával áttört vagy mixerrel krémesített túró

2 ek porcukor

2 egész tojás

2 ek finomliszt

fél citrom reszelt héja

2 ek olvasztott vaj

Elkészítés

Az áttört vagy krémesített túróhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, a cukrot, a citromhéjat, a lisztet, 2 evőkanál olvasztott vajat, s mindezt alaposan keverjük ki.

Kevés olajat vagy vajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, és evőkanálnyi mennyiségeket halmozzunk rá a masszából. Lapítsuk ki. A lepény mindkét oldalát süssük aranybarnára. Csak akkor fordítsuk meg, ha már az alja szépen megbarnult, különben széteshet a lepény.

Ha megsült, hintsük meg szőlő- vagy porcukorral.

Gyümölcsízzel vagy édes tejföllel kínáljuk, de enélkül is finom.

 

Nyitókép: Pixabay

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 5 =

hirdetés