Így készül a tökéletes grízgaluska
Sokunk kedvenc levesbetéte a grízgaluska. Bár a hozzávalókat látva pofonegyszerűnek tűnhet az elkészítése, bizony, el lehet rontani. Érdemes követni Karcsi praktikáját!
Hozzávalók
2 tojás
csipet só
tojásonként 3 púpozott evőkanál gríz
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Ahogyan készítem
A tojásokat feltöröm egy mélytányérba, sózom és habosra keverem. Addig verem, míg a tojás nem kezd el habzani. Tojásonként 3 púpozott evőkanál grízt adok hozzá, szépen összedolgozom. Tejföl sűrűségű masszát kell kapni, ha túl sűrű, húslevessel hígítható. A masszát lefedve, hűvös helyen legalább egy órán át pihentetem.
Egy nagyobb lábasban sós vizet forralok. Amikor a víz felforrt, mérséklem a hőfokot. A grízes masszából – keverés nélkül – evőkanállal szaggatom ki a galuskákat, majd beleteszem a gyöngyöző vízbe. Kevergetés nélkül hagyom megfőni – a kész gombócok felemelkednek a víz felszínére. Nem veszem ki azonnal, fedő alatt nagyjából 20 percig állni hagyom.
Bágyok Karcsi vagyok, 5 gyermekes apuka. Imádok főzni a családomnak, a barátoknak, és bárkinek, aki élvezni tudja a valódi ízeket.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.