INSPE hímzett gyöngygömb fülbevalók – a remény szimbólumai. Két anya, hat gyermek, egy megvalósult álom

A fogyasztói társadalom torz hatása, hogy a tömegkínálatban nem nagyon vesszük észre a kézműves termékekben rejlő többletet, értéket. Pláne, ha az árcédula alapján döntünk… A kézzel készített termékekben benne van az alkotó tehetsége, kreativitása, lelkesedése és a sorsa is. A speciális gyöngyfűzési technikával készülő INSPE gyöngygömb fülbevalók gyönyörűek. budapesti édesanya összefogásából. Két nő, két asszony fogott össze, s talán nem túlzás állítani, hogy gyöngyékszereik számukra a túlélés mementói.

Mint írják: „az in spe latin kifejezés, jelentése: reménybeli. A gyöngygömb számunkra a remény szimbóluma. Ez a kezdeményezés kettőnk ötlete. Lakatos Kataliné és az enyém, Bíró Hajnalkáé.

Az INSPE ékszerek megálmodói: Lakatos Katalin és Bíró Hajnalka

Katalin négy gyermek édesanyja. Eredeti szakmája szerint pék – nagyon finom süteményeket süt -, emellett tehetséges gyöngyfűző. Nemcsak türelmes, de rendkívül precíz is. Gyakorlott gyöngyfűzők is megdöbbenek a munkáin. Szorgalma is példaértékű Hajnalkának két gyermeke van, informatikusként végzett, egy ideig idegenvezetőként, szervezőként dolgozott. 

Ők ketten összefogtak – Katika fűzi ezeket a különleges gömb fülbevalókat, Hajnalka végzi a háttérmunkát, a beszerzést, a marketinget, a márkaépítést.

Az INSPE gyöngygömbök Peyote technikával készülnek. Ezt úgy kell elképzelni – mondja Hajnalka -, hogy egy 12 milliméter átmérőjű gyöngyöt apró gyöngyökkel egyesével körbefűzünk, mintha egy kosarat fűznénk a nagy gyöngy köré. Nemcsak arra kell figyelni, hogy szorosan illeszkedjenek a szemek körben, de folyamatosan koncentrálni kell arra, hogy melyik sorba hány szem kerül. Egy pár fülbevaló elkészítése két órát vesz igénybe és megfeszített koncentrációt igényel.

Az INSPE gyöngyékszerek nem futószalagon készült tucatékszerek – prémium kategóriásak, és mindegyik egy kicsit más. 

INSPE a Facebookon >>
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 4 =

hirdetés