Italkülönlegesség. Sült alma krémlikőr

Ajándékba, vendégvárónak, vagy csak magunk és családtagjaink örömére egy igazi italkülönlegesség: sült alma krémlikőr. Készítéstől számítva 2-3 hétbe telik, míg az ízek jól összeérnek.

Sült alma krémlikőrHozzávalók

7-8 közepes méretű, meghámozott, kimagozott, cikkekre vágott alma

10-12 ek barnacukor

1 egész fahéj darabokra apró törve

1/2 liter vodka

4 dl tejszín

Elkészítés

Az almagerezdeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

Szórjuk rá egyenletesen a 10-12 evőkanál barnacukrot, és a tördelt, darabos fahéjat.

Előmelegített sütőben 180-190-es hőfokon süssük kb. fél óráig, amíg szépen megbarnulnak az almák.

A sült almát kanalazzuk át egy nagyobb, tiszta befőttes üvegbe és öntsünk rá fél liter vodkát.

Két-három hétig hagyjuk állni, időnként rázogassuk össze.

Végül szűrjük le és adjunk hozzá négy deci tejszínt. Keverjük alaposan össze és töltsük át szép üvegbe.

Recept Nagy Tünde ajánlása alapján: Gallov Andrea. Fotó: Sherpha konyhája

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × öt =

hirdetés