Osztrák iFa: high-tech funkciók rusztikus farönkbe ágyazva

A mobil telekommunikáció világában különösen fontos, hogy stabil tápellátással, különféle, kívülről csatlakoztatható eszközökkel tudjuk használni a hordozható kütyüket, például az okostelefont, a tabletet, a netbookot. Ezt a célt szolgálják az úgynevezett dokkolók. A grazi székhelyű KMKG Studio fiatal dizájnerei álmodták és valósították meg az iTree-t. Az elnevezés nem véletlen, hiszen a rusztikus farönk iPhone és iPod dokkoló állomásként funkcionál.

Az osztrák tervezők cseresznye-, nyár- és fenyőrönkökből készítenek iTree-ket; természetesen mindegyik más, a formát a fa adja. A rönköt csupán a kérgétől szabadítják meg, a felületkezeléssel és a csiszolással nem veszik el a fa természetessége, eredeti szépsége.

Minden rönköt kézimunkával vájnak ki az optimális hangminőség érdekében. Az integrált technológiát a megrendelők választják ki: a rönk kompatibilis bármely iPhone, iPod készülékkel, lehet benne CD- és DVD-lejátszó, W Lan egység vezeték nélküli zene továbbításhoz, sőt, régi bakelit lemezjátszót is tudnak integrálni a rönkbe. Az iTree helyezhető állványra, felerősíthető a falra, vagy fel is lógatható.

Fotók: www.kmkg.org

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × kettő =

hirdetés