Ízletes padlizsán sült tofuval, hagymás répával, burgonyakörettel
Kiadós húsmentes főétel különleges fűszerezésű sült zöldségekkel, tofuval, burgonyakörettel.
Hozzávalók kb. 4 személyre
1 nagy vagy 2 kisebb, kockára vágott padlizsán
1 piros szeletelt paprika (kápia vagy kaliforniai)
1 nagy pohár tejföl
só, bors
olaj
6 közepes, szeletelt burgonya
só, csemege paprika
olaj
1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál póréhagyma
pár gerezd szeletelt fokhagyma
2 nagyobb, szeletekre vágott répa
só, bors, kurkuma, csili, őrölt babérlevél, fahéj, méz
olaj
tofu
só, bors, őrölt kömény
olaj
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A padlizsánt és a paprikát egy tűzálló tálban összekeverem, fűszerezem, meglocsolom kevés olajjal.
A burgonyát egy másik tűzálló tálba teszem, sózom, megszórom paprikával, meglocsolom kevés olajjal.
Közepes hőmérsékletű sütőbe (kb. 175 fok) helyezem a padlizsánt is, a burgonyát is. Amikor már majdnem megpuhultak/megsültek a zöldségek, kiveszem a padlizsános tálat, és hozzákeverem a tejfölt. Készre sütöm.
A hagymaféléket apróra vágom, és a répával együtt kevés olajon, fedő alatt párolom. Fűszerezem, és hagyom még pár percig a répát puhulni.
Egy serpenyőben felforrósítom az olajat, beleteszem a felkockázott, sózott tofut, ízesítem, és pár perc alatt megsütöm.
Együtt tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.