Ízletes padlizsán sült tofuval, hagymás répával, burgonyakörettel

Kiadós húsmentes főétel különleges fűszerezésű sült zöldségekkel, tofuval, burgonyakörettel.

Hozzávalók kb. 4 személyre

1 nagy vagy 2 kisebb, kockára vágott padlizsán

1 piros szeletelt paprika (kápia vagy kaliforniai)

1 nagy pohár tejföl

só, bors

olaj

 

6 közepes, szeletelt burgonya

só, csemege paprika

olaj

 

1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma

1 szál póréhagyma

pár gerezd szeletelt fokhagyma

2 nagyobb, szeletekre vágott répa

só, bors, kurkuma, csili, őrölt babérlevél, fahéj, méz

olaj

 

tofu

só, bors, őrölt kömény

olaj

 

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A padlizsánt és a paprikát egy tűzálló tálban összekeverem, fűszerezem, meglocsolom kevés olajjal.

A burgonyát egy másik tűzálló tálba teszem, sózom, megszórom paprikával, meglocsolom kevés olajjal.

Közepes hőmérsékletű sütőbe (kb. 175 fok) helyezem a padlizsánt is, a burgonyát is. Amikor már majdnem megpuhultak/megsültek a zöldségek, kiveszem a padlizsános tálat, és hozzákeverem a tejfölt. Készre sütöm.

A hagymaféléket apróra vágom, és a répával együtt kevés olajon, fedő alatt párolom. Fűszerezem, és hagyom még pár percig a répát puhulni.

Egy serpenyőben felforrósítom az olajat, beleteszem a felkockázott, sózott tofut, ízesítem, és pár perc alatt megsütöm.

Együtt tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

Fazakas Hajnalka

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 14 =

hirdetés