Kapszulahotelek, telefonfülke-akváriumok, sörrel itatott marhák | Furcsaságok Japánból

Mi jut eszünkbe Japánról? Tokió, a felhőkarcolóiról ismert, zsúfolt főváros, ahonnét rálátás nyílik a Fuji hófödte csúcsára; a csodálatos természeti, kulturális értékeket felvonultató Kiotó; a modern közlekedési és hírközlési eszközök, a gasztronómiai különlegességek, a gésák, a csodaszép pagodák, a XXI. században is élő tradíciók. Japán a végletek szigetországa. Berényi Norbert, a Japánspecialista nemzetközi turisztikai cég munkatársa háromrészes sorozat keretében mutatja be az izgalmas szigetországot. A 3. részben Japán kreatív, meghökkentő érdekességei közül mutatunk meg néhányat.

 

Újrahasznosított telefonfülkék Oszakában

A modern technikának köszönhetően egyre kevesebben használják a nyilvános telefonfülkéket. Oszakában ahelyett, hogy hagynák őket rozsdásodni és tönkremenni, úgy döntöttek, hogy átalakítják őket aranyhallal teli akváriummá.

 

Díszes csatornafedelek

A képzőművészet már a legtöbb japán város utcáján teret hódít, így nem csoda, hogy egyre gyakrabban találkozhatunk ezekhez hasonló, díszes csatornafedelekkel. Mintázatuk általában a településhez köthető: Tokióban virágmintákat, a tengerparti városokban pedig vízhez köthető díszítéseket használnak.

 

Várakozás gyümölcsökben

A buszmegálló rendszerint nem az a hely, ahol szívesen töltjük az időnket. Konagaiban azonban más a helyzet! A Nagaszaki közelében lévő településen 16 gyümölcsformájú megálló várja az utasokat. Láthatunk itt egyebek mellett narancs, dinnye és eper formájúakat is. A különleges építmények egy 1990-ben kerültek Konagaiba, egy utazási kiállítás apropóján.

 

Kapszulahotelek

A kapszulahotelek általában nem a kényelemről és a luxusról ismertek, mégis praktikus megoldást jelentenek sok utazó számára. Az első ilyen hotel a 70-es években nyitott meg Japánban. A körülbelül két négyzetméteres fülkéket a kispénzű turisták mellett fáradt ingázók is igénybe veszik. Ezek a szálláshelyek nem koedukált, általában külön folyosókon kapnak helyet a nők és a férfiak.

Vörösboros fürdő

Junesszun gyógy- és élményfürdő – Hakone, Japán. Az ide látogatóknak nem mindennapi élményben lehet részük: vörösboros, zöld teás és kávés medencékben mártózhatnak meg.

Őzpark Narában (nyitóképen)

Buddhista szerzetes a narai őzparkban. Az itt élő őzek és szarvasok hozzászoktak az ember jelenlétéhez, így bárki nyugodtan megsimogathatja és etetheti is őket – persze csak az erre alkalmas csemegével.

 

Marhahús aranyárban

A Kobe tartományból származó marha gasztronómiai világhírre tett szert. Húsa a világon a legdrágább, mivel az állatokat nem mindennapi körülmények közt gondozzák. A kobei marhákat minden nap masszázsban részesítik: speciális kesztyűvel 2-3 órát dörzsölik az állatokat, miközben rizsborral permetezik őket. Étvágyserkentőként még sört is kapnak.

 

 

Japánt bemutató sorozatunk korábbi cikkei (a képekre kattintva érhetők el)

Japán

Japán

 

Webajánló

www.japanspecialista.hu

Japánspecialista

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 12 =

hirdetés