Habkönnyű japán felhősüti
Japán piskótának is nevezik, s bár az összetevőkben tényleg van hasonlóság, ennek a sütinek teljesen más az állaga, habkönnyű, krémes jellegű, a sütési módnak köszönhetően. Kis kerámiatálkákban sütöttük, alacsony hőfokon és hosszú ideig, a tálkákat vízzel megtöltött magas falú tepsibe helyeztünk. Ez a felhősüti titka.
Hozzávalók 4 darabhoz
2 tojás szétválasztva
200 g natúr joghurt (görög joghurt vagy magas zsírtartalmú)
90 g liszt
90 g cukor
fél tasak vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
Elkészítés
A tojássárgákat a joghurttal és az átszitált liszttel és a citromhéjjal keverjük alaposan össze.
A tojásfehérjéhez adjuk a cukrokat, majd verjük kemény habbá.
A kétféle masszát finom mozdulatokkal elegyítsük, majd kivajazott, adagoljuk lisztezett kerámiatálkákba (a tálkákat félig töltsük meg).
A tálkákat állítsuk vízzel töltött magas falú tepsibe.
Előmelegített sütőben 150-es hőfokon (légkeverőn) süssük egy óráig.
Hintsük meg porcukorral.
Tálalhatunk mellé gyümölcsszószt vagy fagylaltot, de magában is nagyon ízletes.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.