Természetes körömápolás: japán manikűr, nőknek, férfiaknak

A körmök természetes szépségét kiemelő francia manikűr töretlenül népszerű, a hatást a fehér körömrész fehérítésével (festésével), majd klasszikus lakkozással – matt, pasztell és színtelen lakkok használatával – érjük el. A japán manikűr ezzel szemben úgy emeli ki a körmök természetes szépségét, hogy nem használ lakk fedőréteget, természetes, vitaminban gazdag méhviasszal ápoljuk a körömlemezt, s a speciális polírozók segítségével gyönyörűen fényesek lesznek a körmeink. Ápoló manikűrnek is nevezik. Ezzel az eljárással a körmök valóban természetes szépségükben mutatkoznak, nem rejti őket vastag zselé-, porcelán- vagy lakkréteg. Nem feltétlenül kell manikűröshöz mennünk, a japán manikűr otthon is elvégezhető.

Egy autentikus japán manikűrszett nem olcsó mulatság. Az interneten már 2-3 ezer forintért is kínálnak készleteket; jó is volna, ha a szett csak ennyibe kerülne, de egy eredeti japán manikűrkészlet jellemzően 9-10 ezer forintnál kezdődik. Nem olcsó mulatság, ám érdemes továbbgondolni: mennyit hagyunk a manikűrösnél egy-egy kezelés után, illetve, mennyit áldozunk műkörömre? A japán manikűrkészlet hónapokig – a gyártói ismertető szerint nagyjából 200 alkalommal –  kiszolgál bennünket, ilyen értelemben kifejezetten gazdaságos beruházás, s a természetes szépségápolás hívei – anyagi lehetőségeikhez mérten – bizonyára szívesen áldoznak rá.

Mit tartalmaz a japán manikűr készlet?

Méhviasz paszta, talkum púder, applikátor a paszta és a púder felvitelére, polírozók (általában szarvasbőr), kefe

Japán manikűr lépésről-lépésre

Klasszikus manikűrrel kezdjük:  távolítsuk el a körömbőrt, vágjuk, formázzuk a körmöket. Ezt ne hagyjuk ki, csak úgy lesz szép a végeredmény, ha megelőzi a bőr és a köröm kezelését a manikűrözés.

A körömlemezt portalanítsuk kefével!

Vigyünk fel kevés méhviaszt az applikátorra és kenjük át vele a körömlemezeket!

 

Szarvarbőr polírozóval a körömnövekedés irányának megfelelően dolgozzuk be a körömlemezbe az anyagot polírozó mozdulatokkal – gyorsan, erősen. Olyan intenzíven polírozzuk, hogy a körmeinket forrónak érezzük – kicsit kellemetlen érzés, de így hatásos. A kisujjtól a hüvelykujj felé haladjunk.

Az esetleges bőr- és körömmaradványokat távolítsuk el kefével.

Vigyünk fel kevés talkum púdert a körömlemezre – a polírozót mártsuk a púderbe -, majd ismét polírozzuk át a körmöket. A talkummal rögzítjük a méhviasz réteget.

Portalanító kefével egyenletesen átdolgozzuk a körömfelületet.

A kezelés végére pedig gyönyörűen csillogó körömfelületet kapunk, ami hosszú ideig megmarad.

 

Miért hívják japán manikűrnek?

Az eljárás állítólag már a 17. században ismert volt a japán arisztokrácia és a gésák körében, nálunk az utóbbi években vált népszerűvé. Mellette szól, hogy nemcsak nők, hanem férfiak számára is tökéletes a japán manikűr!

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három × 4 =

hirdetés