A szürrealitáson innen, a valóságon túl – Joel Robison fotóművész mesés világa

A Joel Robison fotóin elénk táruló világban minden ismerős, de semmi sem ugyanolyan, mint a valóságban, teljesen újraértelmeződnek a terek, az arányok, a végeredmény mégsem nyomasztó, inkább szerethető.

A 30 éves kanadai fotóművész zseniális kompozícióin gyakran ő maga is feltűnik, rendhagyó önportrékat készít, de karakteres modellekkel is szívesen dolgozik. A fotózás a szenvedélye, s nem a főállása – középiskolai tanárként sajátos nevelési igényű tanulókkal foglalkozik, emellett egy környezetvédelmi szervezet lelkes aktivistája. Magát pozitív gondolkodónak tartja, ami – mint mondja – nem veleszületett adottsága, hanem egy gondosan kimunkált vonás.

– Kifejezetten negatív, depressziós és cinikus emberré váltam a húszas éveim elejére – nyilatkozta egy korábbi interjúban -, sok minden nem volt rendben az életemben. Rettenetesen fáradtnak éreztem magam; lemerítően hatott rám, hogy nem túl optimista a világ körülöttem.

Végül a természet felé fordult, környezetvédelemmel kezdett foglalkozni. Legyőzte a benne lappangó önsorsrontót és termékeny alkotóvá vált. Képeivel emlékeket idéz, érzéseket ébreszt, hangulatokat közvetít. Álomszerű, szürreális belső képei finoman felkavarják a tudatalattit…

Joel Robison filozófiája: ha pozitív energiát sugárzol a környezetedre, ez az energia visszatér hozzád. Manipulált, ún. koncepció fotóival ezt az életfelfogást szeretné közvetíteni.

hirdetés 

hirdetés 

Joel Robison weboldala >>

 

Kapcsolódó összeállításunk

Lélekképek | Anka varázslatos világa

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

13 − nyolc =

hirdetés