Joghurtos epertorta. Sütés nélkül készül

Könnyű, finom édesség, sütés nélkül, gyorsan összeállítható.  

 

A süteményt fordítottan készítetjük el: a kekszalap nem a tortaforma aljára, hanem a tetejére kerül.

A másik lehetőség, hogy a kekszet ledaráljuk, kb. 5 dkg olvasztott vajjal összedolgozzuk, majd a masszát az edény aljára nyomkodjuk.

Hozzávalók közepes tortaformához

A joghurtkrémhez

1,5 nagy dobozos (1,5×375 g) 3% zsírtartalmú natúr joghurt

10 dkg porcukor (ízlés szerint édesíthető)

1 csomag vaníliás cukor

2 dl habtejszín

1 habfixáló

20 g expressz zselatin fix (nem kell felmelegíteni)

8-10 eper nagyon apróra vágva

1 ek eperlekvár (opcionális)

10-12 keksz (zabkekszet használtunk)

 

Elkészítés

A joghurtban keverjük el a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a zselatinport (növényi zselésítővel, agar agarral kiváltható). Alaposan keverjük össze, végül finom mozdulatokkal forgassuk bele a tejszínhabot a lekvárt, végül az apróra vágott epret.

Az epres-joghurtos krémet öntsük a tortaformába, majd rakjuk ki a tetejét a kekszekkel.

Tartsuk legalább fél napig hűtőben.

Fogyasztás előtt késsel lazítsuk meg a széleit, óvatosan emeljük ki a tortaformából és fordítsuk meg. (Csatos tortaformát érdemes használni.) A tetejét díszítsük félbe vágott eperrel, mentával, szórhatunk rá reszelt fehér vagy étcsokoládét is.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − hat =

hirdetés