Joghurtos pite, egy különlegesen finom házi sütemény
Ritáéknál ez az egyik kedvenc házi édesség. Egyszerűen elkészíthető, mutatós és nagyon finom! Hidegen és frissen sülve egyaránt fogyasztható.
Hozzávalók a tésztához
25 dkg finomliszt
10 dkg kristálycukor
15 dkg margarin
4 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
1 csomag sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez
15 dkg kristálycukor
5 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
4 pohár natúr joghurt
4 tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A lisztet a sóval a sütőporral és a puha margarinnal dolgozzuk össze, adjuk hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a citromhéjat. Gyúrjuk a tésztát alaposan össze. Ha keménynek találjuk, adjunk hozzá tejfölt. Fél órát hagyjuk pihenni hideg helyen.
A krémhez keverjük össze a joghurtot, a tejföld, a cukrot, a lisztet és a vaníliás cukrot, majd a végén adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjét.
A tészta felét nyújtsuk 1 centisre, majd tegyük a vékonyan kiolajazott tepsibe. A krémet simítsuk a tésztára, majd a maradék tésztát egyenletesen reszeljük a krémre.
Előmelegített sütőben süssük 180 fokon, nagyjából 35 percig. Ha megsült, szórjuk meg porcukorral. Hidegen és melegen is fogyasztható – nagyon finom!
Recept, fotók: Babicz Rita
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.