Joghurtos pite, egy különlegesen finom házi sütemény

Ritáéknál ez az egyik kedvenc házi édesség. Egyszerűen elkészíthető, mutatós és nagyon finom! Hidegen és frissen sülve egyaránt fogyasztható.

Hozzávalók a tésztához

25 dkg finomliszt

10 dkg kristálycukor

15 dkg margarin

4 tojássárgája

1 citrom reszelt héja

csipetnyi só

1 csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez

15 dkg kristálycukor

5 evőkanál liszt

1 pohár tejföl

4 pohár natúr joghurt

4 tojásfehérje

1 csomag vaníliás cukor

 

 

Elkészítés

A lisztet a sóval a sütőporral és a puha margarinnal dolgozzuk össze, adjuk hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a citromhéjat. Gyúrjuk a tésztát alaposan össze. Ha keménynek találjuk, adjunk hozzá tejfölt. Fél órát hagyjuk pihenni hideg helyen.

A krémhez keverjük össze a joghurtot, a tejföld, a cukrot, a lisztet és a vaníliás cukrot, majd a végén adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjét.

A tészta felét nyújtsuk 1 centisre, majd tegyük a vékonyan kiolajazott tepsibe. A krémet simítsuk a tésztára, majd a maradék tésztát egyenletesen reszeljük a krémre.

Előmelegített sütőben süssük 180 fokon, nagyjából 35 percig. Ha megsült, szórjuk meg porcukorral. Hidegen és melegen is fogyasztható – nagyon finom!

 

Babicz Rita

Recept, fotók: Babicz Rita

 

Ajánló

Habos sütemény

Habos diós kocka

Zserbó muffin

Sült birsalma

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × kettő =

hirdetés