Jugoszláv kalács

Jugoszláv kalácsként terjedt el a köztudatban, de – miután az ország jó ideje már nem létezik – szerb kalácsnak is nevezik. Nagy kedvenc – nem véletlenül!

Hozzávalók a tésztához

50 dkg sima liszt

10 dkg rétesliszt

3 kávéskanál só

3 evőkanál kristálycukor

1 dl étolaj

0,5 l tej

1 cs élesztő

Langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt, 2 kanál lisztet, és jó 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a sót, az olajat s fokozatosan a lisztet. Dagasztjuk, kelesztjük. Közben elkészítjük a krémet.

Hozzávalók a krémhez

Fotó: Babicz Rita

Fotó: Babicz Rita

20 dkg margarint kikeverünk 3 kávéskanál sóval, 3 tojássárgájával.

Ha a tészta megkelt, kiborítjuk a tálból és háromfelé vágjuk.

Téglalap alakúra kinyújtjuk megkenjük a krémmel, és feltekerjük mint a bejglit, majd megszórjuk sajttal, szezámmaggal, lenmaggal vagy egész köménnyel (ízlés szerint).

Háromszög alakra vágjuk. Sütőben 170-180 fokon sütjük.

Receptismertetőnk nyomán Ágnes is elkészítette a Jugoszláv kalácsot >>

Fotó: Molnár Ágnes | szeretetrehangoltan

Fotó: Molnár Ágnes | szeretetrehangoltan

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 3 =

hirdetés