Juhtúrós puliszka

A puliszka a magyar, román, erdélyi szász, bolgár, ukrán konyhában egyaránt ismert, polenta néven kedvelt az olaszoknál és a franciáknál is. Ízletes, laktató egytálétel. Nagyon egyszerűen elkészíthető, Hajni a juhtúróval rakott változatot ismerteti.

Hozzávalók

1 l víz

300 g kukoricadara

1 tk só

250 g juhtúró

1 kis doboz tejföl

vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés

Felforralok 1 liter vizet, sózom, és amikor lobog, folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a kukoricadarát. A keverést addig folytatom, míg pukkanó buborékok nem képződnek. Ekkor elzárom alatta a tüzet, és lefedve hagyom egy kicsit hűlni.

Összekeverem a juhtúrót a tejföllel.

Kivajazok egy tűzálló edényt, és belekanalazom a puliszka felét, majd megkenem a juhtúró felével. Erre újabb réteg puliszka, végül a juhtúró következik. Villával több helyen kicsit megszúrom.

Sütőbe teszem, és közepes lángon addig sütöm, míg a teteje kezd pirulni.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + hat =

hirdetés