Kakaós-cseresznyés kevert süti

Érik a korai cseresznye, a friss gyümölcsöt felhasználhatjuk klasszikus kevert sütemények ízesítéséhez. 

Hozzávalók

20 dkg margarin

20 dkg porcukor

6 tojás

3 ek cukrozatlan kakaópor (20-20 % kakaótartalmú)

15 dkg liszt

1 tasak sütőpor

2 tasak vaníliás cukor

40-50 dkg magozott cseresznye (meggyel is elkészíthető)

Elkészítés

A lágy margarint keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és az egyenként hozzáadott tojássárgákkal.

Keverjük a masszához a kakaóport, majd adjuk hozzá a sütőporral kevert lisztet a tojásfehérjéből vert habot.

A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki. Összekeverhetjük kevés porcukorral kevert fahéjjal (ez el is maradhat).

A masszát megsüthetjük nagyobb őzgerincformában, közepes kerek tortaformában, vagy magas falú közepes tepsiben is. A tészta tetejére szórjuk a cseresznyét, és előmelegített sütőben, 160-as hőfokon süssük nagyjából 40 percig.

Nyitókép: www.finecooks.com

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 2 =

hirdetés