Kakaós-cseresznyés kevert süti
Érik a korai cseresznye, a friss gyümölcsöt felhasználhatjuk klasszikus kevert sütemények ízesítéséhez.
Hozzávalók
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
6 tojás
3 ek cukrozatlan kakaópor (20-20 % kakaótartalmú)
15 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 tasak vaníliás cukor
40-50 dkg magozott cseresznye (meggyel is elkészíthető)
Elkészítés
A lágy margarint keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és az egyenként hozzáadott tojássárgákkal.
Keverjük a masszához a kakaóport, majd adjuk hozzá a sütőporral kevert lisztet a tojásfehérjéből vert habot.
A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki. Összekeverhetjük kevés porcukorral kevert fahéjjal (ez el is maradhat).
A masszát megsüthetjük nagyobb őzgerincformában, közepes kerek tortaformában, vagy magas falú közepes tepsiben is. A tészta tetejére szórjuk a cseresznyét, és előmelegített sütőben, 160-as hőfokon süssük nagyjából 40 percig.
Nyitókép: www.finecooks.com
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.